Både ambulanse og politi rykket ut til stedet hvor en person falt fra stor høyde.

Hendelsen skal ha skjedd under arbeid i den gamle brannstasjonen i sentrum, som for tiden gjøres om til det som skal bli byens nye møteplass for ungdom, musikk og film.

Bygget ligger ved siden rådhuset i Tromsø sentrum.

Nødetatene på stedet

- Vi er nettopp kommet på stedet. Vi har foreløbig ingen flere opplysninger om hva som skal ha skjedd, sier operasjonsleder Øyvind Gundersen i Troms politidistrikt i 19.05-tiden.

- Jeg kan bekrefte at vi har folk på stedet, men mer kan jeg ikke si på dette tidspunktet, forteller pressevakta ved UNN til iTromsø.

iTromsøs reporter på ulykkesstedet forteller at to ambulanser, en legebil og politiet er på stedet.

Falt ned fire meter

- Det vi har fått vite er at det er en arbeidsulykke og vedkommende er kjørt til sykehuset. Det er snakk om et fall på cirka fire meter. Siden det er en arbeidsulykke er det vanlig at arbeidstilsynet blir involvert og vi vil etterforske saken på vanlig måte, forteller Gundersen i 20.30-tiden.

Innsatsleder på stedet, Siv Renland, forteller til iTromsø at mannen som var involvert i ulykken er en mann av utenlandsk opprinnelse og er ansatt av en underentreprenør i Bjørn Bygg.

- Mannen sto og jobbet med armeringsjern på en vegg og sto på ei plate som dekket over et hulll. Han skal ha falt gjennom hullet da platen plutselig sviktet og falt fire meter ned til etasjen under, forteller Renland.

Alvorlig skade

Pressevakta ved UNN, Jan Fredrik Frantzen, opplyser at mannen er alvorlig skadd.

- Mannen, som er i 30-årene, har fått en alvorlig skade, men er stabil, sier Frantzen.

Politiet vet ikke hva mannen eventuelt skal ha hatt på seg av sikringssutstyr.

- Det var ingen vitner til hendelsen, men en som jobbet litt lenger borte la merke til at mannen plutselig var borte og sprang for å se. Mannen var ved bevissthet da han ble funnet, opplyser politiets innsatsleder.

Lørdag ettermiddag er tilstanden fortsatt den samme for den skadde.

Jobbet med rivning

HMS-leder i Bjørn Bygg, Trond Henry Skjønsfjell, forteller at ulykken skal ha skjedd i forbindelse med rivningsarbeid.

- Mannen evakueres nå. Politiet vil nå etterforske saken, sier Skjønsfjell, som er på ulykkestedet.

Han kan ikke si noe om mer om hendelsesforløpet, hvor stor skaden er eller om mannen som var involvert i ulykken er ansatt i Bjørn Bygg.

I 19.40-tiden opplyser iTromsøs reporter på stedet at mannen ble fraktet bort i ambulanse.

PÅ STEDET: HMS-leder i Bjørn Bygg, Trond Henry Skjønsfjell, forteller at ulykken skal ha skjedd i forbindelse med rivningsarbeid. Foto: Lise-Lotte Henriksen
FRAKTES BORT: Personen ble fraktet bort i ambulanse. Foto: Tom Benjaminsen
Foto: Lise-Lotte Henriksen
PÅ STEDET: - To ambulanser, en legebil og politiet er på stedet, forteller iTromsøs reporter på ulykkesstedet. Foto: Lise-Lotte Henriksen