Det informerte Tromsø kommune om på en pressekonferanse onsdag morgen.

- Bygget er vannskadet og vi besluttet i går å stenge det, sier kommunaldirektør helse og omsorg Eva T. Olsen

Nansenveien Avlastning er et avlastningstilbud til foreldre med utviklingshemmede barn. Oppholdet varierer fra annenhver uke til hver sjette uke.

Det er åtte barn som i dag er brukere av Nansenveien Avlastning. Fire av disse har flyttet hjem og fire har kommunen funnet andre løsninger for.

- De som i dag har plasser skal få andre tilbud. Vi har blant annet Tindfoten på TUIL-arena, Tromsdalen camping og Ishavsveien 67, sier kommunaldirektør Olsen.

Nytt tilbud i 2017

Kommunen skal nå utrede et nytt tilbud og det vil komme på plass tidligst 2017. De jobber nå med å finne gode løsninger for de åtte beboerne i mellomtiden.

Kommunaldirektør helse og omsorg Eva T. Olsen, kommuneoverlege Trond Brattland, leder av byggforvaltningen Alf Arntzen og enhetsleder John Pedersen var tilstede på presekonferansen.

Satsing

I november i fjor avslørte byråd Kristoffer Kanestrøm at de vil bruke 100 millioner kroner til satsing på utviklingshemmede.

Satsingen innebærer at de gamle og nedslitte lokalene i Nansenveien skal erstattes av nye og moderne bygg, som høyst sannsynlig vil komme på Bymyra. 50 millioner settes av i planleggingsmidler til nye avlastningsboliger og 40 millioner til bofellesskap for utviklingshemmede i 2015.