Mange hadde tatt turen til The Edge torsdag kveld for å delta på innsamlingsshowet «ILAG for en varmere og bedre by», til inntekt for Kirkens Bymisjon Tromsøs satsning for barn og unge. Initiativtaker, Tonje Merete Sandved Moe, forteller at det har vært et stort engasjement i forkant av arrangementet.

– Jeg synes det er herlig å se at man bare trenger å spre budskapet også hiver folk seg gladelig på. Det er artig å samle folk rundt en «happening» som går til et godt formål, forteller hun.

På eget initiativ

Moe har tatt initiativ til arrangementet som privatperson.

– Jeg har et stort engasjement for barn og unge, og jeg gjør dette som privatperson. Jeg hadde en god idé som jeg satt ut i livet, og deretter heiv flere og flere seg på, sier hun.

Innslag under showet var blant annet en appell av Jens Johan Hjort, Truls Hallen og Steinar Nilsen pratet om veien tilbake til tippeligaen, pluss at Mads Svendsen og Eirik Junge Eliassen stilte med musikalske innslag. Selv om alle inntekter fra arrangementet går til prosjektet ILAG, forteller Moe at dette bare er en bonus.

– Innsamlingen av pengene blir en bonus akkurat nå. Litt av poenget med kvelden er at de fra Kirkens Bymisjon får presentert jobben ILAG gjør og at flere får vite om dette, sier Moe.

Vil utjevne forskjeller

Leder i ILAG, John Emil Richardsen, setter stor pris på Moes initiativ.

– Det at en enkeltperson med så mye entusiasme kommer til oss med en slik idé, gir oss en følelse av å bli heiet på som igjen gir oss styrke til å heie videre på de som trenger det mest i Tromsø by, sier han.

ILAG arrangerer alt fra barne- og ungdomsklubb, til ferieturer og romjulsfest for familier. Richardsen forteller at formålet er å utjevne forskjeller i samfunnet.

– Vi prøver å utjevne forskjeller i samfunnet med praktiske handlinger og vi ønsker å gi unge mennesker et likere utgangspunkt så de står bedre rustet videre i livet. Vi er her for alle som føler at de trenger noe, sier han.

– Jeg tror opplevelser er viktig for å utjevne forskjeller, og jeg tror alle trenger noe og noen flere ganger i livet. Bymisjonen kan være det for de som kanskje ikke har andre å støtte seg på, legger Marit Overrein, ungdomsarbeider i ILAG, til.

Skal omsettes til opplevelser

Både Richardsen og Overrein håper arrangementet skaper ringvirkninger i ettertid.

– I kveld skal vi bare spre budskapet om ILAG og gi folk innblikk i hvordan vi jobber, sier Overrein.

– Dette er jo en innsamlingsaksjon, og hver 200-lapp vi får inn fra billettsalget er en bonus for oss. Dette er penger vi kan omsette for å fortsette å gi gode opplevelser til barn og unge i Tromsø i fremtiden, sier Richardsen.

TIL-REPRESENTANTER: Hovedtrener Steinar Nilsen og Truls Hallen fortalte om arbeidet de gjør i TIL. Foto: Rune Stoltz Bertinussen
MUSIKALSKE: Eirik Junge Eliassen og Mads Svensens. Foto: Rune Stoltz Bertinussen
HILSEN: Ordfører Jens Johan Hjort roste initiativet til Ilag. Foto: Rune SToltz Bertinussen