– Det skal lages pølser og pålegg og det skal brygges øl. I tillegg får publikum anledning til å smake alt det leverandørene har å by på. Og sist – vår restaurant vil kun lage og servere kortreist mat denne dagen og kvelden med, sier arrangementsansvarlig Trine Eilertsen.

«Bondens marked»

– Dette blir en variant av Bondens marked. Samtlige leverandører vil innta håndverkerrollen og kle seg som eksempelvis slakteren gjorde i gamle dager. Det vil også utstillingene bære preg av, sier Eilertsen.

Farmers Market

Hotellet har valgt å kalle arrangementet for Farmers Market – Bondens marked. Likevel er alle produkt lokale.

– Samtlige leverandører vil også drive salg denne ettermiddagen. Det er kjøttprodusenten Mydland, Solberg Pettersen, Karls Fisk & Skalldyr, fiskeprodusenten Halvors Tradisjonsmat, bakeriet Steike Godt, frukt- og grønnsaksgrossisten Olav Aakre, Tromsø Kaffebrenneri og Bryggeri 13.

Utømmelig

Kjøkkensjefene Tommy Olsen og Morten Rasmussen ser også fram til det noe utradisjonelle arrangementet innenfor hotellets fire vegger.

– Også vi vil legge oss i selen og følge opp med lokale retter. Her er mulighetene mange og tilgangen nesten utømmelig.

En tradisjon

– Dersom dette blir en suksess, er det ikke umulig at vi følger opp allerede neste år. Skal vi bedømme etter interessen så langt, tyder alt på at Farmers Market er kommer for å bli, sier kokkeduoen på kaikanten.