Høyres samferdselspolitikere er alle samlet i Tromsøs knutepunkt for trafikale problemer; Giæverbukta, som er ett av stoppestedene som står på politikernes samferdselsbefaring fredag. Før høstens valg skal de ha besøkt alle de 19 fylkene.

– Det har vært et veldig fint besøk, og vi tok dem spesielt med hit til Giæverbukta i dag fordi her har vi de største utfordringene i byen, sier byrådsleder Øyvind Hilmarsen.

Han nevner ellers at de setter fart på planleggingen av ny forbindelse til Kvaløya.

– Med dette inkluderes også ny tverrforbindelse, noe som er en del av Tromsøpakke 3.

Større behov

Hensikten med dagens befaring var for Høyre å få viktige prosjekter inn i den Nasjonale Transportplanen. Stortingsrepresentant Helge Orten (H) fra Møre og Romsdal understreker at Tromsø har et stort behov for bedring av veinettet.

– Vi ser her at det er stort behov for kapasitetsutvidelse på veinettet, sier Orten.

– God dialog

Nå er vi inne i Tromsøpakke 3, men når den utløper i 2016 ønsker Hilmarsen en videreføring av denne. Da skal det satses på gang- og sykkelveier, også kollektivtiltak finansiert av bensinavgiften.

– Dette synes vi var en spennende og kostnadseffektiv finansieringsmetode, legger stortingspolitiker Orten til.

Hilmarsen synes dagens besøk var viktig.

– For oss er det viktig å ha god dialog med stat, fylke og kommune med tanke på nye investeringer til prosjekter vi ønsker å få gjennom, sier Hilmarsen.

Flere planer

I forkant av siste stortingsvalg skrev Nordlys i 2013 om at Høyre lovte at Troms skulle få tidenes samferdselsløft. Det var lovet fem millioner kroner til en større veipakke til fylket, hvor blant annet Tindtunnelen, Kvaløya- og Ullsfjordsforbindelsen er beskrevet i planene.

– Ny E8 ligger høyest på lista, og ligger nå til behandling i departementet. På det politiske plan kommer Kvaløyforbindelse i neste rekke og den vil behandles i juni. Og så snart den er klart skal kommunestyret behandle trasévalg til forbindelsen, sier stortingsrepresentant Kent Gudmundsen (H).

Han kan også fortelle at det er satt av midler til å starte opp prosjektet med Ullsfjordforbindelsen.

– Her ser vi også på ny vei i Breivikeidet opp imot denne, sier Gudmundsen.

I forbindelse med Tindtunnelen, forteller Gudmundsen at kommunestyret har valgt å vente med denne.

– De velger å ikke prioritere den i denne runden.

FORNØYD: Det ble et godt møte, ifølge byrådsleder Øyvind Hilmarsen (H). Foto: Rune Stoltz Bertinussen