– Stillasene er satt opp og arbeidet med å gi bygget ny fasade har startet. Veggen mot The Edge er allerede tatt og nå skal resten renoveres. Bygget er fra 70-tallet og trenger litt oppussing, sier Randi Brenn Skjærvik, eier og daglig leder for Kaigata 4 AS.

Energibevisste

Ifølge Rune Skjærvik vil de bruke samme materiale som det nye bygget ved Stortorget hvor Kystens Hus etablerer seg.

– Det blir samme farge som Kystens Hus og ikke lenger stenrosa. Nå styrer vi unna 70-tallet og prøver å komme oss nærmere energiklasse B for at det skal bli et bedre bygg, sier vaktmesteren.

– Vi får på plass nye plater og vinduer. Det blir ikke så stor forskjell, men nytt er likevel nytt, legger Randi Brenn Skjærvik til.

Tiltrekke leietakere

I dag holder blant annet Nav til i lokalene i Brennbygget.

– Men de flytter ut 1. januar 2016 og da blir 80 prosent av lokalene ledig. Vi har valgt å pusse opp blant annet for å gjøre bygget spennende for nye leietakere, sier Rune Skjærvik.

Med The Edge som nærmeste nabo merker de stor forskjell på folkestrømmen forbi bygget.

Mer trafikk

– Det gir oss en god dytt at området har blitt mer spennende. Vi merker at det er mer folk som passerer her. Den første veggen ble faktisk pusset opp i forbindelse med hotellet som ble reist, sier vaktmesteren.

Prislappen på renoveringen ligger på rundt 10 millioner kroner.

– Det inkluderer det som allerede er gjort på bygget og det som nå skal gjøres, sier daglig leder.

Bildet er laget til søknadesprosessen og viser hvordan Brennbygget vil se ut. Utkragingen på midten vil ikke komme. Foto: Kaigata 4 AS