I løpet av helgen har skoleelevene fått muligheten til å debattere og diskutere hva de mente er det viktigste til årets politiske arbeid. Elevene har vedtatt tre politiske prioriteringer for den kommende perioden.

- Økt fokus på tiltak mot mobbing, undervisningsevaluering og psykisk helse og rådgivning er noe vi skal kjempe for, sier den nyvalgte fylkeslederen Stian Lindstad Bersvendsen (19).

Kampklare saker

Bersvendsen forteller videre at det også skal arbeides for å få etterutdannet dagens helsesøstre og rådgivere. Også arbeide mot mobbing, da dette fortsatt er en stor utfordring i skolen og rammer mange elever.

- Dette er to saker som på veldig mange måter er like, men som samtidig har mange ulikheter. Undervisningsevaluering er et tiltak som vil være med på å forbedre kvaliteten på undervisningen, noe som vil gagne majoriteten av elevmassen, forklarer Bersvendsen.

Han forteller at det nå også er ekstra spennende, da både et lokal- og fylkestingsvalg nærmer seg.

- Jeg er overbevist om at det nye styret vil innfri forventningene til elevmassen.

Bred erfaring

Det nye styret er en blanding av gamle og nye tillitsvalgte som har ulik erfaring fra diverse organisasjoner.

- Det nye styret er et bredt spekter av elever med ulike ferdigheter og kvaliteter, sier Bersvendsen.

Styret har både fått representanter fra Midt-Troms, i tillegg til at også Harstad er representert. Det er elevene selv som har talt, og deres vedtak viser hva som er viktigst for Tromselevene.

- Vi har også fått tre ungdomsskoleelever inn i styret vårt nå, noe som vil bidra til at det gode ungdomsskolearbeidet vil fortsette.

Fylkesstyret i Elevorganisasjonen i Troms består i tillegg til fylkesleder Bersvendsen (Bardufoss) av politisk nestleder Karoline Steffenrem (Harstad), organisatorisk nestleder Julianne Mathiassen (Tromsø), økonomisk ansvarlig Jeanett Johansen (Tromsø), samt fylkesstyremedlemmene Sarah Solheim (Tromsø), Thea Jensen Wang (Tromsø), Kamilla Heggelund (Harstad), Simon Petter Slettum Lauransen (Finnsnes), Astrid Aakvaag Glomstad (Tromsø) og Simon Eliseussen (Tromsø).