Det forteller partiets byrådslederkandidat Kristin Røymo.

– Vi har lyktes i å overbevise landsmøtet om at Tromsø skal ha en spesiell plass i denne meldingen, sier hun til iTromsø.

Sammen med andre

I tillegg til de største byene er Tromsø, Kristiansandområdet, den såkalte «Buskerudbyen» rundt Drammen, Fredrikstad og Sarpsborg, samt Porsgrunn og Skien nå inne i partiets storbyplan.

– Tromsø vil kunne kvalifisere seg til statlige midler til investeringer i miljøvennlig infrastruktur, og til driftsmidler for kollektivtrafikk, sier Røymo.

Ifølge henne var det ikke vanskelig å få Tromsø inn i partiets strategi for de største byene.

Gjennomslag

– Vi fikk stort gjennomslag for at en rekke av problemene som de største byene har også finnes i Tromsø. Derfor må Tromsø være en del av løsningen for disse problemene, sier byrådslederkandidaten.

Dog ble det ikke nevnt spesifikke Tromsø-prosjekter i planen – noe de tilreisende delegatene fra Troms og Tromsø hadde håpet på.

Ikke spesifisert

– Vi klarte ikke å få Kvaløyaforbindelsen nevnt med navn i planen. Imidlertid så ble det mye støtte til Transportnett Tromsø – som blant annet inneholder ny forbindelse til Kvaløya og ny forbindelse fra Langnes til Breivika, sier Røymo.

Ifølge henne så vil Tromsøs vekst bli hemmet dersom det ikke kommer nye og fremtidsrettede trafikkløsninger på plass.