Selskapet Northcape Turaround Port har arbeidet med å få realisert en såkalt snuhavn til Hamnbukt i Porsanger kommune. Ifølge NRK må selskapet nå begjære seg konkurs som følge av at de mangler mellom 10 og 15 millioner kroner for å fullføre prosjektet.

Kan miste tusenvis

I juni skulle i utgangspunktet de første 1.800 cruiseturistene ankomme stedet. Havnen skulle brukes i kombinasjon med flyplassen, Banak.

Markedsansvarlig i Tromsø Havn, Harriet Willassen, forklarer at problematikken kan få konsekvenser for Tromsø.

– Planen er at cruiseskipet «Empress» skal seile i nord hele juni måned. De vil ta om bord passasjerer i Narvik seile videre til Leknes, Tromsø, Alta, Honningsvåg og Murmansk før det til slutt ankommer Lakselv hvor eksisterende passasjerer går av og nye kommer om bord. Så går en motsatt seilas derfra som ender opp i Narvik. Totalt fire cruise med 1.800 passasjerer om bord vil ha dette seilingsmønsteret, forklarer Willasen.

– De som skal reise med cruiseskipet «MS Empress» blir fraktet med jumbojeter til og fra Lakselv. Nå ser det ikke ut til at Lakselv kan levere, så det er dermed klart at alle vi som er på denne seilingsruten følger nøye med på hva som skjer, legger hun til.

Kan bli kansellert

Skipet har totalt fire anløp til Tromsø sommeren 2015 og skal etter planene gjeste byen første gang 1. juni. Hvis Lakselv nå ikke kan ta imot passasjerene, må det letes etter en alternativ reiserute for dem.

– Det er selvsagt en mulighet for at alt blir kansellert, men jeg håper og regner med at det finnes en løsning. Det er mange som har booket cruiseferie med dette skipet og hvis ikke Lakselv kan ta dem imot, så må man finne et annet sted der skipet kan skifte passasjerer, sier Willasen.