Torsdag forrige uke var skjenkebevillingen i boks og tirsdag ønsket det nyeste tilskuddet blant byens spisesteder innbyggerne velkommen inn.

– Vi er ingen uteplass, men heller ingen restaurant. Vi beveger oss litt i limbo og trekker ut det kuleste fra begge, sier Marius Carlehed Jacobsen, som er kjøkkensjef sammen med Thoralf Utsi.

Uformell stemning

Jacobsen er en av fem i vennegjengen som står bak gastrobaren i Skippergata.

– Vi bodde sammen i et kollektiv på Grünerløkka i Oslo og smidde sammen denne ideen for omtrent to år siden. Da vi fant dette lokalet i fjor høst tok vi en ringerunde og sa opp jobbene våre for å flytte hjem til Tromsø.

Med bakgrunn fra både kjøkken og bar satser vennegjengen på et avslappet sted med mat, drikke og brettspill.

– Vi er ikke fan av den stive stemningen mange restauranter har, men liker det heller litt uformelt. Her skal folk våge å flire, legger kokken til.

Husmannskost

På gastrobaren skal de servere lunsj med smørbrød i dansk stil, én middagsrett fra 15–18 med inspirasjon fra husmannskosten, samt småretter fra alle verdenshjørner om kvelden.

– Idealgjesten er gjerne litt sulten når han kommer, og så baller det på seg etter hvert. Vi ønsker at det skal være litt løst og ledig, hvor gjestene kan bestille én og én rett utover kvelden. Til sommeren har vi også byhagen utenfor hvor vi kan ha uteservering, forteller gjengen som eier og driver «Hildr».

- Tante Ingers Tehus holdt til her før og vi ønsker å videreføre konseptet med gode hjemmelagde kaker på tradisjonelt servise i ulike former og farger, legger Jacobsen til.

Lokal kunst

Den ene veggen i lokalet har den lokal kunstneren og tatovøren, Hågen Kristensen, fått æren av å dekorere.

Vi lyste ut en konkurranse hvor vi ønsket en lokal kunstner til å hjelpe oss med den ene veggen. Hågen er fra Slettelva og laget et kult verk med en hval og en hvalfangerskute som vi synes representerer Tromsø. Den ene siden av veggen er også dekorert med et poststempel siden det gamle posthuset lå her i gamle dager, sier Jacobsen.

Slik ser det ut inne på Hildr. Foto: Ingrid Blåsmo Aronsen
Slik ser det ut inne på Hildr. Foto: Ingrid Blåsmo Aronsen