I dag sto tromsømannen ansikt til ansikt med vedkommende som var voldelig og drapstruet ham. Hansen hadde kjørt hele natten og skulle ta sin siste tur før han gikk av. Det endte med at han ble voldsoffer.

SE VIDEO AV GJERNINGSMANNEN HER

Ble dyttet

Ifølge Hansen startet tiltalte med å dytte ham i ryggen og nakken. Han ba 39-åringen om å stoppe, uten at det skjedde. Da stoppet han taxien og gikk ut.

- Da kom voldsmannen etter. Dermed fikk jeg muligheten til å komme meg tilbake i bilen og fikk låst dørene.

I sin forklaring sa Hansen at tiltalte sparket i bilsiden og slo i vinduet. Han oppfattet det og den påfølgende voldsepisoden som ubehagelig.

Slåsskamp

- Jeg åpnet vinduet i et forsøk på å snakke tiltalte til fornuft. I stedet kom han inn gjennom vinduet med hele overkroppen og begynte å denge løs på meg. Det hele utviklet seg til en slåsskamp hvor jeg til slutt fikk sparket 39-åringen ut.

I retten sa Hansen at han vurderte å kjøre fra stedet, men at han ikke ønsket å etterlate tiltalte i den tilstanden han var i.

Legebehandling

Etterpå ble taxisjåføren sjekket av lege som konstaterte sår og en del hevelser i ansiktet. Hansen fikk også ødelagt brillen da han ble slått.

- Jeg må erkjenne at jeg ble redd, ja, skremt av det som skjedde. Likevel har jeg klart å være i jobb, forklarte Andreas Hansen.

Et vitne - Trygg Vakt-vekteren - forklarte at truslene som tiltalte kom med, gikk på at han skulle stikke ned Hansen med kniv.

Benektet alt

I samtlige politiavhør benektet den tiltalte 39-åringen alt som skjedde 4. desember i fjor. Tromsømannen hevdet sågar at han var pågrepet av politiet på bopel. Men pipa fikk en annen lyd da filmopptakene til Trygg Vakt-vekteren ble fremlagt som bevis.

Da saken startet i retten onsdag, sa 39-åringen seg skyldig på samtlige punkt. Dermed erkjente han vold og trusler mot taxisjåføren og skadeverk på bilen. Det siste beløper seg til nesten 75.000 kroner.

Antidepressiva

I sin forklaring sa tiltalte at han bare husker bruddstykker av episoden på Tomasjord. Det skyldes et høyt alkoholinntak kombinert med bruk av antidepressiva. På gjerningstidspunktet hadde tiltalte tre i promille.

- Jeg har innsett at dette livet ikke kan fortsette. Derfor har jeg fått hjelp til å bli rusfri. Vold er noe som ikke ligger til min person, men i fylla skjer det tydeligvis ting, erkjente 39-åringen.

Promilledømt

Det hører med til historien at tromsømannen nylig har sonet en dom for promillekjøring. Han uttalte at en ny dom kan sette både jobben og rusbehandlingen i fare.

Mannen forklarte også at han - natt og dag - hadde røkt hasj i 20 år, men at han kuttet ut misbruket i 2011.