Etter 2700 dugnadstimer er Redningsselskapet i Troms endelig på plass i nye lokaler i de gamle bryggene ved siden av Bangsund-brygga i indre havn.

– Dette er en milepæl og en drøm som går i oppfyllelse, forteller Arild Braathen, daglig leder i Redningsselskapet Troms og Finnmark.

Ny flytebrygge

De nye lokalene huser blant annet kontor, oppholdsrom, lager, kurslokaler og ei flunkende ny flytebrygge som gjør at Redningsselskapet kan samle alle beredskapsbåtene på ett sted.

– Vi er veldig fornøyde med å endelig være på plass og inviterer derfor til ei storslått feiring.

Inne i lokalene er det en gjennomgående maritim stil og mange av elementene har en helt egen historie.

– Denne kjøkkenbenken er lagd av en drivvedstokk og er lagd av en av våre medlemmer, forteller Braathen.

Får kjøre Elias-båt

Lørdag formiddag er det et åpent arrangement for både store og små, og Braathen forteller at de har mye å by på.

– Vi skal blant annet gjennomføre en spektakulær redningsdemonstrasjon hvor to fallskjermhoppere lander i sjøen og må reddes opp.

I tillegg bys det på vaffel og musikk, samt dåp av en av Redningsselskapets Elias-båter.

– Vi skal døpe den nye Elias-båten, som har fått navnet sitt etter en navnekonkurranse vi holdt i fjor, forteller Braathen, som ikke vil avsløre navnet helt ennå.

– Etter dåpen skal alle barna få lov til å kjøre en gratis tur i Elias-båten, legger han til.

70 oppdrag i året

Redningsselskapet består av et sjøredningskorps og et unglag for ungdom. Både frivillige og profesjonelle er en del av redningsselskapet.

– Til sammen har vi omtrent 1500 medlemmer. Det viktigste vi jobber med er beredskap og vi har en døgnkontinuerlig vakt med ei responstid på 30 minutter, forteller Braathen.

De har mellom 50 og 70 utrykninger i året, men har også flere øvelser og opplæring av nytt mannskap gjennom året.

Hedres til RS Fyrtårn

Nå som Redningsselskapet er på plass i sine nye lokaler, får de status som R/S Fyrtårn.

– Vi er det tredje redningsselskapet som får denne statusen og det er stort for oss. I de nye lokalene blir vi forhåpentlig mer synlig for publikum og vi får et nytt og bedre samlingssted, avslutter Braathen.

PÅ PLASS: De nye lokalene og ny flytebrygge markeres med ei storslått feiring fra klokken 11.30 på lørdag. Foto: Marte Gilstad