– Jeg tar sterkt avstand fra Polarportens påstand om trenering av saken. Dette er ren retorikk. Polarporten har fått gjentatte svar om hvorfor saken ikke blir lagt fram.

Det skriver byråd for byutvikling, Britt Hege Alvarstein, til Polarporten AS etter at de har etterlyst fortgang i saken.

Sår tvil om byråden

Polarporten viser til at i løpet av de 31 månedene siden de leverte planforslaget, er det ikke blitt invitert til gjennomgåelse, "noe som er ganske uvanlig".

– Det kan se ut til at Byutvikling har behov for en veiledning i det som er mottatt. Vi antar som en selvfølge at byråden kjenner til forskjellen mellom oversiktsplan og reguleringsplan. Ettersom så mye tid og fremdrift er kastet bort, så mener vi å ha grunnlag for å kreve prioritert behandling og snarlig høringsrunde, ved at vi snarest blir invitert til konferanse, skriver Terje Walnum på vegne av Polarporten AS.

I brevet til byråd Alvarstein heter det Polarporten ønsker saken ferdigbehandlet i stedet for «å finne opp alskens nye påskudd for utsettelser og ikke-behandling».

– Hvis byråden ønsker fortsatt trenering av fremdriften, så er det naturlig at vi tar saken via byutviklingskomiteen til kommunestyret. Fortsatt forsinkelse medfører at både E8 og Tindtunnelen blir uten planvedtak i tide til Nasjonal Transportplans (NTP) frist i desember 2015.

Slår tilbake

Britt Hege Alvarstein lar seg imidlertid ikke pille på nesen, og lekser opp for Walnum gangen i planprosesser, plannivå og at Polarporten selv ikke har god nok oversikt.

– Polarporten bruker selv betegnelsen oversiktsplan og traséplan. Dette er ikke juridiske planer etter plan- og bygningsloven, heter det i svaret fra byråden.

Alvarstein viser til at kommunestyret ikke har kommet med noen bestilling på å planlegge for Tindtunnelen, til tross for flere muligheter for det.

– Spesielt da konseptvalgsutredningen ble behandlet. Kommunestyret har som kjent valgt å prioritere andre veiprosjekt.

Ikke på dagsorden

Byråden for byutvikling mener det har vært viktig for henne å bruke administrasjonen til de oppgaver kommunestyret har bestilt, og viser i den forbindelse til ny Kvaløya-forbindelse, ny tverrforbindelse og strategi for kollektivtrafikk og gang- og sykkel.

– Dere har gjentatte ganger fått tilbakemelding på at kommunestyret ikke prioriterer saken. Da er det ikke trenering, det er et svar dere ikke liker. Kommunen har ikke Tindtunnelen på dagsorden per dato, og saken vil i denne perioden ikke bli fulgt opp videre, skriver Alvarstein i svaret til Walnum og Polarporten AS.

REAGERER: Byråd for byutvikling, Britt Hege Alvarstein, reagerer sterk på påstander om trenering fra Polarporten AS. Foto: Ingrid Blåsmo Aronsen