Natt til onsdag brøt det ut en boligbrann i Tomasjordveien. Det var fem personer som oppholdt seg i huset som brant, tre barn og to voksne. Ingen ble skadet i brannen, men boligen fikk store skader.

Vil bidra

Det at det var store materielle skader etter brannen, fikk Nilsen til å reagere. Hun postet et innlegg på Facebook-gruppen «Selges\Byttes eller Ønskes kjøpt i Tromsø» der hun oppfordrer folk til å samle inn klær og eventuelt leker til barna.

- «Poster det no bare hær sia det e mange hær. Men æ lure på og tenker veldig på den familien på 5 som mista alt i brann. Kor det også va unga inkludert. Ting tar jo tid å man mangle jo alt ætter en sånn tragedie. Poenge va i værtfall det at om vedkommende ser det her innlegge å eventuelt trenger ting og tang. Så vil æ gjerne bidra med leka å sånt om det passe i samme aldres gruppe før ungan demmes», skriver Nilsen på gruppa.

Kjenner dem ikke

Etter innlegget har hun fått stor respons fra folk som ønsker å stille opp.

– Det var noe jeg kom på selv etter å ha lest om brannen. Jeg er mamma selv og ønsket å bidra. Kan man hjelpe, så vil man gjerne det, spesielt når det er barn involvert. Det tar ting å få alt på plass etter en slik tragedie, sier Nilsen til iTromsø.

Hun kjenner ikke familien fra før, men hun håper de setter pris på initiativet.

– Det er viktig å stille opp for personer i nærområdet når noe slikt skjer. Etter jeg postet dette innlegget, så viser det at det er mange som tenker det samme, sier hun.

Stor respons

Det er flere som har lagt inn kommentar under innlegget der de tilbyr seg å gi bort både klær og leker.

– Det har vært stor respons på innlegget. I tillegg til kommentarene og «likerklikkene», så har jeg har fått seks privatmeldinger på Facebook der de forteller at de ønsker å bidra, forklarer hun.

Selv har hun ikke lykkes i å komme i kontakt med den berørte familien.

– Hvis de eventuelt ønsker hjelp, så tar jeg gjerne imot alt folk tilbyr og leverer det til dem, sier hun.

Foto: Ronald Johansen