Konseptet heter «food court» og fungerer slik at man kan handle mat fra hvilket kjøkken man vil–og deretter sette seg hvor man vil.

– Dette er som ideen med mathall, slik at alle kan kjøpe seg den maten de vil ha. Man går og kjøper mat fra det kjøkkenet man vil, og så tar man med maten tilbake til bordet og spiser sammen. Dette blir et komplett konsept som er familievennlig, og har til sammen åtte ulike kjøkken, forklarer prosjektleder Dick Chiang.

250 sitteplasser

I tillegg til i matserveringen, som er planlagt med åtte ulike kjøkkener og plass til 250 gjester i fellesområdet, blir det også en internasjonal matbutikk i lokalene.

– Her vil vi selge eksotiske frukt og grønnsaker, flere ulike oster, krydder og sauser, for å nevne noe, forteller Chiang.

Det hele skal inn på det 700 kvadratmeterstore lokalet i første etasje på Jekta Storsenter, som i dag huser Coop Marked.

Medeierne Bjarne Michalsen, Poa Sam Chiang og Yat Fung Chiang har samarbeidet om andre ute- og spisesteder i flere år.

– Jeg tror Tromsø er klar for noe nytt og spennende nå. Food court-konseptet er svært populært og med all den ulike maten satser vi på å favne alle, sier Poa Sam Chiang.

Mongolsk barbecue

Blant de ulike kjøkkenene blir det blant annet asiatisk mat, meksikansk mat, mongolsk barbecue og kanskje mer kjente ting som burger og fish and chips.

Bjarne Michalsen forteller at planleggingen av det nye konseptet har tatt lang tid.

– Vi har hatt ideen lenge og begynte vel for ett og et halvt år siden å planlegge. Det har vært vanskelig å velge ut hvilke kjøkken vi vil ha og å finne et egnet lokale.

Åpner i sommer

Etter planen skal matserveringen og den internasjonale matbutikken åpne i månedsskifte juli/august.

– Vi har en plan om å skape en lun og koslig atmosfære i lokalene, så det ikke skal bli så fast food-preget. I tillegg går vi mot å ha familievennlige priser både i kjøkkenene og i matbutikken, selv om vi skal fronte god mat og eksklusive varer, sier Poa Sam Chiang.

– Utrolig spennende

Senterleder Laila Myrvang ved Jekta Storsenter sier at de gleder seg til det nye konseptet er på plass.

– Dette er en butikk kundene våre har savnet. Vi har fått flere henvendelser fra kunder som ønsker seg en internasjonal matbutikk. Det blir utrolig spennende, sier Myrvang.

Driftsdirektør Robert Leine i Coop Nord sier at Coop Marked flyttes til Kystens Hus.

– Vi gir oss på Jekta i midten av mai. I slutten av juni skal vi ha åpnet butikken i Kystens Hus. Vi tar med oss alle de ansatte, sier Leine.