– Jeg tenkte at ettersom en annen båt i «Elias» heter «Uredd», kunne den nye båten bli oppkalt etter den, forteller Fredrik Åsali Grimstad.

Spennende aktiviteter

Lørdag hadde syvåring fra Målselv tatt turen til Tromsø for å døpe Redningsselskapets nyeste «Elias»-båt ved Bangsundbrygga i indre havn. Der hadde mange mennesker møtt opp for å feire Redningsselskapets nye lokaler, som i tillegg til dåpen, kunne by på blant annet en spektakulær redningsdemonstrasjon hvor to fallskjermhoppere landet i sjøen, musikk, vafler og kjøring av «Elias»-båtene for de minste.

Grimstad, som ble plukket ut som vinneren av navnekonkurransen Redningsselskapet hadde utlyst, fikk naturlig nok teste den nye båten som den aller første.

Tilbake etter 45 år

Med seg på dåpen hadde syvåringen en skikkelig «dåpsveteran» i 83 år gamle Solveig Korsvik Pedersen. Sist en båt ble døpt i Tromsø var i 1970 da søskenparet Paul og Ørdis Johansen, som blant annet ga en stor tom til kommunen der UiT i dag holder til, ga redningsselskapet en redningskrysser. Den gang da var det Solveig Korsvik Pedersen som fikk det ærefulle oppdraget å være gudmor for båten.

– Jeg husker at jeg syns det var veldig fint å få det oppdraget, samtidig som jeg var fryktelig spent, minnes 83-åringen om begivenheten som fant sted for 45 år siden.

Den gang var det tilfeldigheter som gjorde at hun ble utnevnt til gudmor for båten.

– Min mor og Ørdis var ungdomsvenner, så jeg kjente dem fra jeg var bitte liten. Ørdis fikk imidlertid slag og havnet på sykehuset, mens Paul fikk nyresvikt, så da foreslo Ørdis at jeg kunne bli gudmor for båten, forklarer 83-åringen.

At Redningsselskapet tok kontakt med henne i forbindelse med at den nye «Elias»-båten skulle døpes, syntes hun var stas.

– De ville ha meg her i dag, noe som var kjempefint. Særlig det at jeg fikk følge lille Fredrik her i dag var flott, forklarer hun.

Hoppet i havet

Under arrangementet ble en fallskjermhopper fra Tromsø Fallskjermklubb sluppet ned fra et fly over Tromsøysundet.

Fallskjermhopperen landet i havet og da fikk publikum se hvordan Redningsselskapet arbeider i en slik redningsaksjon.

Se video øverst i saken!

DØPTE NYBÅTEN: Solveig Korsvik Pedersen (83) og Fredrik Åsali Grimstad (7) fikk døpe den nye «Elias»-båten, «Uredd». Foto: Ronald Johansen
Populært: De små «Elias»-båtene tiltrakk seg mye folk på brygga lørdag. Foto: Ronald Johansen
Spent: Søskenduoen Rakel Le-Sivertsen (2) og Lotte Le-Sivertsen (4) venter på å få gå om bord i en av «Elias»-båtene. Foto: Ronald Johansen