Det har vært sol og flott vær i Tromsø de siste dagene. Ifølge vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge, Geir Bøyuen, er ikke finværet over ennå.

- Utover neste uke ser det fortsatt bra ut, men ikke fullt så bra som det har vært de siste dagene, sier meteorologen.

Mer skyer

Mandag vil det komme litt mer skyer.

- Men det vil allikevel bli litt sol. Det vil være omtrent samme temperatur som i helga og det kan komme litt vind fra østlig kant. Vindstyrken kan komme opp i liten kuling på utsatte steder og laber bris i byen, sier Bøyuen.

Til tross for sol har det vært minusgrader de siste nettene. Natt til søndag målte Vervarslinga tre minusgrader på Tromsøya.

- Det vil være minusgrader om nettene fremover og to til fire plussgrader om dagene. Det er ingen grunn til å legge om dekk foreløpig, sier Bøyuen.

Små snøbyger

Tirsdag vil det også stort sett være oppholdsvær, men det er for tiden kald luft i Tromsø og dette kan føre til små snøbyger i Tromsø.

- Hvis det kommer byger vil det være i små mengder, sier meteorologen.

Vinden kan også komme opp i frisk bris i Tromsø denne dagen.

Nordlig vind

Onsdag vil det være litt mindre vind enn mandag og tirsdag, men nå vil vinden troligvis komme fra nord og det kan være muligheter for snøbyger denne dagen også.

- Det er ganske kald vind nå og fra tirsdag er det muligheter for snøbyger. Sånn blir det utover resten av uka - en del sol, men muligheter for spredte snøbyger, sier Bøyuen.

Meteorologens hovedinntrykk er dog positivt.

- Hovedinntrykket er mye bra vær og ganske kalde temperaturer. Det er nok ingen sommertemperaturer i sikte, sier han og legger til:

- Det er fort gjort å glemme at det er april når det har vært så fint vær.

For snørekorden i Tromsø er jo faktisk satt den 29. april i 1997. Da var det målt 240 centimeter snø.