Lørdag ettermiddag holdt Henrik Romsaas på i hagen. Stadig kom det en burgunder Toyota Corolla forbi i stor fart. Da han senere var ute og syklet med sin syv år gamle sønn, så ha bilen foreta en forbikjøring i Bjørnøygata. Bilen kom mot dem i stor fart.

- Jeg gikk ut i fotgjengerovergangen og bilen bremset kraftig ned for meg. Jeg la fra meg sykkelen min foran bilen, sier Henrik Romsaas til iTromsø.

Sjåføren som var blitt forbikjørt parkerte sin bil bak Toyotaen. Dermed ble bilen sperret inne.

- Jeg snakket med sjåføren. Det var en ung kar og jeg tror ikke han har hatt lappen særlig lenge, sier Romsaas.

Les hele saken her: Stoppet råkjører og ringte politiet

"Hærlig"

Innlegget om saken som ble publisert på iTromsø sine Facebooksider har fått nær 600 likes, og applauderes i kommentarfeltet.

"Flott tenkt og gjort! :) " sier en, etterfulgt av "Flott at du bryr deg, Henrik!" fra en annen.

Selv synes Henrik Romsaas det er overveldende å se alle de positive reaksjonene som har kommet.

- Jeg så alle likerklikkene, og ble nesten litt overveldet av hvor mange som engasjerte seg i denne saken. Det var ikke intensjonen min å framstå som noen helt på den måten, da jeg gikk ut var det for at andre som hadde sett noe også skulle si ifra, sier Romsaas.

- Man kan alltid frykte at det skal bli litt lynsjestemning, og det var ikke det jeg ønsket. Jeg var også skeptisk til å ha mer publisitet rundt det.

Men i ettertid tenker han at hans egen melding på facebook og den påfølgende artikkelen i iTromsø kan ha truffet en nerve hos folk.

- Det er også flere som har tatt kontakt med meg, som også har sett vedkommende. Disse har oppfordret til også å levere en anmeldelse, sier Romsaas.

Les også: Én person påkjørt i sentrum

Holdninger

Han mener selv at han muligvis agerte litt på kanten av hva som er greit med å stoppe sjåføren, og at denne oppgaven i hovedsak tilhører politiet.

- Man skal ikke gå rundt og leke sheriff for mye. Politiet har den oppgaven, og vi andre skal observere, sier Romsaas.

- Men der og da hadde jeg med meg et lite barn, og handlet på impuls over det jeg mener var helt uansvarlig.

Han mener enkelte har godt av å ta seg en pause fra bilkjøringa for å reflektere over egne holdninger.

- Jeg har hørt fra folk som ble tatt i fartskontroll i unge år at de trengte den irettesettelsen for å skjerpe seg i trafikken. Jeg har tro på at det nytter å gripe inn tidlig, også hos bilførere.