Leder i uteseksjonen, Kari Nynum, bekrefter at tromsøselskapet er oppsagt fra avtalen om byggingen av en kommunal barnehage. Kontrakten var på rundt 7 millioner kroner.

Les også: Forhandler om avtale.

Ikke i stand til

– Optimale Consult AS og eier Johannes Fagerli leverte det beste tilbudet og fikk tilslaget 6. januar. Drøye to uker senere ble avtalen underskrevet. I de kommende møtene, hvor ulike ting skulle avklares, oppsto usikkerheten. Til slutt konkluderte vi med at selskapet ikke var i stand til å gjennomføre prosjektet, sier Nynum.

Ingen forsikring

Steigen kommune avdekket også at Optimale Consult AS ikke kunne fremvise dokumentasjon på at firmaet hadde nødvendige forsikringer.

– På dette tidspunktet hadde vi også sjekket en del referanser – blant annet i Lyngen kommune. De kunne ikke anbefale Optimale Consult AS etter bygging av en helseinstitusjon i Lenangen. I sum gjorde dette at Steigen takket for samarbeidet. Det skjedde i forrige uke.

Les også: Dette er de verste bransjene å jobbe i.

Aldri i gang

Kari Nynum presiserer at Optimale Consult AS aldri kom i gang med byggingen av barnehagen. Nå lyser kommunen prosjektet ut på nytt.

– Når saken utviklet seg som den gjorde, er det takket være ulike kontrollinstanser vi som kommune har. Derfor ble tromsøselskapet avslørt og prosessen stoppet, sier lederen for uteseksjonen i Steigen kommune.

Mareritthuset

Optimale Consult AS og Johannes Fagerli er identiske dem som står bak mareritthuset i Røstbakken hvor Åse Lien og sønnen Arild Karlsen skulle gjøre om eneboligen til en tomannsbolig.

Her ble arbeidene stoppet i fjor – etter at det ble påvist en rekke feil og mangler. Blant annet lekker bygget som en sil og det er påvist konstruksjonsfeil både i gulv, vegger og tak.

Koblet inn

Her er Tromsø kommune og byggesaksseksjonen koblet inn. Byggherrene har også innhentet tekniske rapporter fra ulike selskap. Samtlige konkluderer med at i verste fall må hele huset rives og bygges opp på nytt.

iTromsø har gjort forsøk på å få en kommentar fra Johannes Fagerli. Han har – som ved flere andre anledninger – ikke respondert på telefon og tekstmeldinger.