En iTromsø-tipser sendte mandag et bilde av byggematerialer - murstein, armeringsjern og annet - som hen forteller er dumpet like ved et busstopp nord for Hamna.

Wim Weber, miljørådgiver i byutviklingsavdelingen i Tromsø kommune, forteller at de får inn en god del meldinger om liknende hendelser - der folk har dumpet søppel i naturen.

- Bare i dag har vi fått fire telefoner! Vi har fått melding om alt fra byggematerialer til bilvrak.

Les også: Oppgitt over tilgriset hall.

- Ta kontakt!

Han oppfordrer folk til å ta kontakt med kommunen dersom de kommer over områder der det er dumpet søppel.

- Dessverre ser vi at en del folk ikke leverer søpla si gratis på Remiks, men heller dumper den. Vi er sparsomme med bøter dersom vi finner ut hvem som har dumpet, men vi tar kontakt med vedkommende og ber dem fjerne søpla. Dersom de ikke gjør det, får vi den fjernet, og de må ta regninga, forteller Weber.

Han opplever at det særlig kommer mye søppel fram når det blir vår og snøen smelter.

Les også: Per Jonny tvinges til å betale to søppelgebyr.

- De fleste er flinke

Det samme opplever enhetsleder i bydrift, Dag Ivar Andreassen.

- Når snøen smelter dukker det selvfølgelig opp mye skjit og lort, men folk er generelt flinke. At det ligger søppel rundt omkring kan også skyldes fugler, at en søppelboks har tippet over, eller at søppel har fløyet av søppelbiler som ikke har vært dekt godt nok til, sier Andreassen.

Bydrift har nå startet arbeidet med å ta opp strøsand og koste i sentrum.

- Da dukker det jo opp litt søppel. I mange tilfeller er det uhell, men en liten promille tar snarveier og dumper søppel, sier han.

- Og oppdages det hvem som har dumpet søppelet, må de ta regningen.

Les også: Vil ha mindre restavfall.