Det var i forrige ukes møte i byutviklingskomiteen at beskyldningene om løgn skal ha blitt fremsatt mot byråden.

Overtramp

Etter møtet sendte byråd for byutvikling, Britt Hege Alvarstein, (Frp) en e-post til Gunhild Johansen, med kopi til blant andre byrådsleder Øyvind Hilmarsen, hvor hun viser til byutviklingskomiteens møte 21. april:

«I forbindelse med diskusjonen om Polarporten AS beskyldte du meg gjentatte ganger for å lyve. Dette tilbakeviste jeg i møtet, og jeg ber deg med dette å dokumentere dine påstander», skriver Alvarstein i e-posten.

– Gunhild Johansen brukte ordet løgn i to innlegg i komiteen. Jeg ba henne trekke påstandene, noe hun ikke gjorde. Det er et grovt overtramp fra henne, som SVs gruppeleder og folkevalgt, å påstå at jeg lyger. Jeg kan ikke godta at det kommer slike påstander, og jeg synes det er fryktelig trist, sier Britt Hege Alvarstein til iTromsø.

Ubegrunna påstander

Løgnpåstanden ble fremsatt i forbindelse med at Brynmor Evans (MDG), Gunhild Johansen (SV), Gunnar Pedersen (H) og Eduardo da Silva (uavh.) foreslo at byutviklingskomiteen ønsker høring om saksgangen rundt Tindtunnelen, og at innholdet i høringen tas opp på neste komitémøte. Forslaget ble vedtatt.

– Jeg mener alt rundt Polarporten og Tindtunnelen er dokumentert, og hun sa ikke konkret hva jeg skal ha løyet om. Hvis Gunhild Johansen står på sine påstander må hun dokumentere hva som er løgn. Jeg finner meg ikke i at det slenges ut ubegrunna påstander om at jeg lyger, sier Alvarstein.

Påstand mot påstand

Gunhild Johansen (SV) kjenner seg ikke igjen i byrådens beskyldning om løgn fremsatt i byutviklingskomiteens møte 21. april.

– Jeg har ikke beskyldt henne for å lyge, men jeg har bedt om å få vite hva som er realitetene i saken om Tindtunnelen. Er det levert et planforslag slik Polarporten AS hevder eller det ikke levert, slik byråden hevder? Det er det jeg ønsker svar på, sier Johansen.

Hun mener Alvarstein må bidra til at fakta i saken kommer fram, for nå hersker det uklarhet om hva som er sakens realiteter.

– Vi som politikere er avhengig av å få grundig dokumentasjon i saker vi skal behandle. Når påstand står mot påstand slik det gjør her, blir det umulig å vite om vi fatter riktige vedtak. Derfor har vi bedt om en høring i neste komitémøte for å få klarhet i om det er lagt fram et planforslag eller ikke. At jeg ikke uten videre går god for at det Alvarstein sier er sannheten når andre påstår det motsatte, er ikke det samme som å beskylde henne for å fare med løgn, sier Gunhild Johansen.

TILBAKEVISER: SVs gruppeleder Gunhild Johansen mener hun ikke har beskyldt byråden for løgn. Foto: Trond Tomassen Foto: Trond Tomassen