I dag ble byrådets forslag til skolestruktur i distriktsskolene i Tromsø kommune behandlet i kommunestyret.

Forslaget ble tidligere i år sendt ut på høring, og fristen for innspill var i slutten av februar.

Forslag

Byrådets forslag var i utgangspunktet følgende:

* De ønsket at Skogvik skole (Rebbenesøya) (3 elever) skulle legges ned fra 1. august i år og at det skulle inngås en avtale med Karlsøy kommune om at barna fra Tromsø kommunes del av Rebbenesøya skal få opplæring på Hansnes skole.

* De ønsket at Vengsøy skole (med elever fra Musvær og Vengsøy) (7 elever) skal gi opplæring på 1. – 7. trinn og at ungdomstrinnet skal overføres til Kvaløysletta skole.

* De ønsket at Trondjord skole (Ringvassøy, samt strekningen fra Kvaløyvågen til og med Futrikelv) (66 elever) skulle opprettholdes som en kombinert skole med opplæring på 1. – 10. trinn.

* De ønsket at Vikran skole (20 elever) skulle gi opplæring på 1. – 4. trinn, og at 5. -7. trinn blir overført til Straumsbukta skole fra 1. august i år. I tillegg ønsket de at Vikran barnehage etableres i skolebygningen på Vikran.

* De ønsket at Straumsbukta skole (76 elever) skulle opprettholdes som en kombinert skole med opplæring på 1. – 10. trinn.

* De ønsket at Kattfjord skole (18 elever) skulle gi opplæring på 1. – 4. trinn og at 5. -7. trinn blir overført til Brensholmen skole fra neste skoleår.

* De ønsket at Brensholmen skole (88 elever) skulle opprettholdes som en kombinert skole med opplæring på 1. – 10. trinn.

* De ønsket at Lakselvbukt skole (30 elever) skulle opprettholdes som en kombinert skole med opplæring på 1. – 10. trinn.

* De ønsket at Sjursnes skole (20 elever) skulle gi opplæring på 1. – 4. trinn, og at 5. -10 trinn skulle overføres til Ramfjord skole fra 1. august i år.

* De ønsket at Skittenelv skole (31 elever) skulle opprettholdes som en barneskole for 1. – 7. trinn.

Innvendinger

Det har kommet flere innvendinger til byrådets forslag, og Anna Amdal Fyhn uttalte i midten av april at de hadde mottatt vel 30 høringsuttalelser.

Leder i utviklingslaget på Rebbenesøy, Irene Larsen, uttalte til iTromsø i slutten av januar at en nedleggelse av Skogvik skole vil bli trist for øya.

- Det betyr at det ikke vil bli noen videre utvikling her på øya – for hvem vil flytte hit når det ikke finnes skole, spurte hun da.

Sjursnes arbeiderlag mente at byrådets forslag om å flytte 5.-10. trinn til Ramfjord skole i realiteten er en styrt nedleggelse av Sjursnes skole.

Heller ikke lærerne ved Sjursnes skole var særlig fornøyde med forslaget, og gikk så langt som å kalle byrådet en fare for Tromsøs omland.

FAU ved Kattfjord skole utrykte også forbauselse over at 5.-7.trinn ikke skulle få returnere til skolen - som nå er helt nyoppusset.

Etter å ha kikket på forslagene besluttet byrådet å ikke lenger foreslå endringer for Vengsøy skole og Sjursnes skole, på grunn av lang og farlig reisevei for elevene på de aktuelle skolene.

Da flertallet av kommunestyret gikk for forslaget, ble det vedtatt at de går for byrådets innstilling, uten endringer.