24-åringen får sommerfugler i magen når hun snakker om sommerens planer. Sammen med venninnene Susanne Oldervik (32) og Julie Johansen (24) skal hun jobbe frivillig på et barnehjem i Kenya som heter Teule Kenya.

– Det blir veldig spennende. Jeg tror det kommer til å bli en lærerik tur, sier Lambela til iTromsø.

De tre jentene blir i Kenya i nesten hele juli. Barnehjemmet ligger i Loitokitok, en liten landsby på foten av Kilimanjaro.

– På barnehjemmet bor det barn mellom 0–17 år. Noen er foreldreløse og er plukket opp fra gata. Det bor også unge jenter der som har flyktet fra tvangsekteskap eller har fått barn veldig tidlig, forteller tromsøværingen.

Store forskjeller

Hun jobber som barnevernspedagog ved barnevernsinstitusjonen Aleris Nymogården i Målselv. Hun regner med at det er en helt annen standard som møter henne på barnehjemmet i Kenya.

– Det er jo ingen som liker å se barn i fattigdom og vanskelige kår. Jeg tror derfor det blir viktig at vi prøver å se forbi det. Selv om forskjellene i levestandard er enorm, er det jo fortsatt mennesker vi skal møte, sier hun.

På forhånd har de fått et skriv som skal forberede dem på hva som venter på barnehjemmet.

– Det står blant annet at vi kommer til å gi kjærlighet til barn som aldri har opplevd det før. Det tror jeg blir sterkt, sier hun.

Enorm giverglede

Reisefølget har lyst til å ta med seg gaver til barnehjemmet. Derfor har de annonsert på sine Facebook-profiler at alle som vil kan levere sitt bidra.

– Givergleden er enorm! Det er så mange som har tatt kontakt med oss som vil sende med klær og leker. Vi tar med oss så mye vi får plass til, sier Lambela.

De har også opprettet en konto. Pengene som kommer inn her vil jentene bruke på noe de synes barnehjemmet trenger.

– Etter at vi har vært der en stund vil vi nok legge merke til noe de trenger. Vi vil da ta en beslutning på hva pengene skal gå til, sier 24-åringen.

REISEFØLGET: Susanne Oldervik (t.v. 32) og Julie Johansen (24) reiser sammen med Julie Rasch Lambela (24) til Kenya. Foto: Privat