Med hensikt om å få kvinner til å verdsette, finne kraft og visdom i seg selv, besøker Lilli Bendriss Tromsø i helgen for å holde kurs.

- Kvinnerollen er veldig variert, men ser man tilbake i tid så var kvinnene i Vesten sterke. De ga oss kvinnerett og vi ble likestilte med mennene, mens i moderne tid har kvinner glemt å støtte hverandre slik vi gjorde før i tiden, sier Bendriss til iTromsø.

Hun forteller derimot at alle kvinner bærer dette urinstinktet, ubevisst eller ikke.

- Og jeg føler at vi må dette fram i lyset igjen. Det er ikke gjennom kamp vi skal få til dette, men ved visdom og evnen til å se det større bildet, legger hun til.

Feminist

Lilli forteller åpenhjertig til iTromsø at hun alltid har vært feminist.

- Dette viser jeg også med måten jeg kler meg på siden jeg elsker å pynte meg. Jeg har alltid vært veldig sterk og trenger ingen mann til å lene meg på. Jeg er opptatt av at kvinner finner det vakre i seg selv, sier Bendriss.

Selv vokste hun opp på Hareid.

- Her tok fere av mennene utdannelser for å bli styrmenn, skippere eller maskinister. Dette gjorde at kvinnene følte seg mye alene, og spesielt føler vi oss enda mer alene i storbyene, forteller Bendriss.

Nordnorske energier

Det er ikke første gang Lilli Bendriss, best kjent som medium i TV Norges "Åndenes Makt", kommer til Tromsø.

- Jeg har vært her i forbindelse med Alternativmessen før. Det er praktfullt her i Nord-Norge og det er flere sterke energier her, sier hun.

Det er fortsatt noen få ledige plasser til kurset hennes.

- Flere har vist større interesse for kurset her i Tromsø, og jeg har blitt forespurt allerede om jeg kan ta meg turen tilbake en helg som passer bedre for flere.