For en måned siden var Shanta Giri (28) på besøk hos familien i Katmandu, hovedstaden i Nepal. Da hun fikk nyheten om jordskjelvet fryktet hun det verste.

- Jeg prøvde desperat å få tak i familien min. All elektrisitet, telekommunikasjon og internett var borte, så vi fikk ingen kontakt. Da var jeg veldig bekymret. Jeg fryktet at alle var døde, sier Giri til iTromsø.

Siden skjelvet inntraff lørdag har TV-bildene fra landet gått verden rundt. Bildene viser enorme ødeleggelser, og landsbyer som er jevnet med jorden.

- Fryktelig trist

For tre år siden flyttet hun fra Nepal til Tromsø for å studere. Sammen med sin mann bor hun i studentboligene på Åsgård. Etter jordskjelvet har de ingenting å flytte hjem til.

- Huset vårt er helt ødelagt. Det er knust. Da jeg var hjemme på besøk for en måned siden bodde jeg der, og det har jeg gjort i 12 år. Det er så fryktelig trist, sier Giri.

Selv så hun nyheten på Facebook.

- Jeg skjønte med en gang at det var alvorlig; familien min var ikke trygg, sier Giri.

Gladmeldingen

Etter to døgn med uutholdelig venting kom beskjeden. Da ble det servert gode nyheter fra fjell-landet.

- Etter to dager fikk vi kontakt med noen bekjente. De fortalte oss at familien er trygg, sier 28-åringen lettet.

Smilet brer seg om munnen hennes i det hun forteller det.

- Å herregud. Jeg ble så glad. Vi var sikre på at det verste hadde skjedd dem. Vi var så utrolig nervøse og bekymret, forteller Giri, som selv har sett bilder av det som tidligere var hennes hjem. Der hun hadde kost seg med familien for en drøy måned siden.

- Huset er fullstendig ødelagt. Det er helt knust. Vi må bygge opp alt på nytt igjen nå.

Kulturell markering

At familien fortsatt er i live kan hun takke høyere makter for. Som en del av familiens kultur var familien på en markering i forbindelse med Shantas seks måneder gamle nevø.

- Etter seks måneder gir vi barnet mat for første gang, og det ble markert utenfor byen. Så de var heldigvis ikke hjemme under jordskjelvet. Da hadde de nok vært døde, konstaterer Giri.