Veldedighetsaksjonen startet torsdag og gjennomføres av Clarion Hotel The Edge, Norwegian, Clarion Hotel Royal Christiania i samarbeid med Mediehuset iTromsø. Hotelldirektør Øyvind Alapnes er glad for responsen.

Bra respons

– Det har vært en utrolig bra respons hittil og på aksjonens nettsider kan man se budene som allerede har kommet inn, sier Alapnes til iTromsø.

Man kan by på en helg i Oslo med flybilletter til to fra Norwegian og suite fra Clarion Hotel Royal Christiania, Helg Clarion Hotel The Edge med innlagt middag for 2 på Hildr Gastro Bar og konsert med Arve Tellefsen den 22. mai og en treretters middag for fire personer på Kitchen&Table.

I tillegg kan man legge inn bud på å få The Edges kjøkkensjef, Morten. hjem til seg og lage en middag for opp til 12 personer. Da tar han også med seg råvarene!

Vekker oppsikt

– Aksjonen har vakt oppsikt også utenfor Tromsø og vi har fått tilbakemeldinger fra blant annet Oslo og Sverige, det synes vi er morsomt, sier Alapnes.

Ifølge Alapnes er det imidlertid ingenting morsomt med situasjonen i Nepal, og to av The Edges syv nepalske ansatte har mistet husene sine.

– Derfor blir dette veldig nært for oss. Våre nepalske ansatte er fantastiske folk som bidrar til det sosiale her på hotellet og yter 110 prosent hele tiden. Det er en sterk motivasjon for oss til å skaffe så mange som vi bare kan, forklarer hotelldirektøren.

Antall bekreftede døde i jordskjelvet har nå nådd 6200, men man frykter at det kan nå så høyt som 14.000. I tillegg er utallige nepalesere hjemløse etter jordskjelvet som ble målt til 7,9 på Richters skala, og nødhjelpen har problemer med å nå fram. Man har fremdeles dårlig oversikt over hvordan tilstandene er på landsbygda hvor enkelte landsbyer har blitt utslettet.

Legg inn ditt bud her.