I perioden 2001–2012 var det Thorstein Klingenberg som bygde og drev Darklight i Domusgården, men da Domusbygget ble revet forsvant byens siste laserspillerarena. Dette ville gründeren Brynjar Julius Johansen gjøre noe med.

– Jeg var mye på Darklight som liten og jeg syns det var veldig trist da de skulle legge ned. Jeg sa til meg selv at jeg skulle starte det opp igjen, Jeg har hatt mange nedturer og det så lenge ut til at det ikke ville gå, men nå er endelig alt i boks, forteller Johansen.

Håper på åpning i juni

Det nye Darklight vil ha lokaler rett sør for Eurospar på Kræmer, i bygget ved siden av Europris. Gjenreisingen av laserspillerarenaen er privat finansiert og de spilleglade får 700 kvadratmeter å boltre seg på.

– Vi venter fortsatt på noe utstyr som vi skal motta fra England, så vi har ikke satt av noen konkret åpningsdag ennå. Men vi håper at vi åpner i løpet av juni måned, sier han.

Hjelp

Det er Johansen som er eier av selskapet og vil fungere som daglig leder av Darklight, men han har også fått stor hjelp fra tidligere eier, Thorstein Klingenberg. Han vil fungere som styreleder når laserspillerarenaen åpner.

– Vi overtok lokalene i påsken og det er gamle kontorlokaler. Det går ikke an å spille der inne slik det ser ut nå, men vi jobber hver eneste dag for å bli ferdig. Det er fortsatt en lang vei å gå, men vi håper på å få det ferdig til juni, sier han.

Forsøkte å holde det hemmelig

Etter at iTromsø omtalte at Johansen hadde søkt midler fra kommunen for å starte opp Darklight har han fått mange henvendelser.

– Vi har egentlig forsøkt å holde litt hemmelig fram til alt var klart. Etter artikkelen dere skrev, så har vi fått stor respons. De fleste er enige om at det er kjempekult å starte opp igjen, sier han.

Mer arbeid: Brynjar Julius Johansen forklarer at det forsatt gjenstår mye arbeid før de kan åpne dørene til det nye Darklight. Foto: Håkon Steinmo
Foto: Håkon Steinmo