Over lengre tid har uhygieniske forhold og manglende renhold i Stakkevollanhallen ført til frustrasjon blant barn og foreldre som daglig bruker idrettshallen.

Da Johanne Henriksen tok iTromsø med til Stakkevollan for å dokumentere forholdene, var det tydelig at det hadde samlet seg tykke lag med støv og skitt etter mange år med dårlig renhold.

Positivt overrasket

Tirsdag ettermiddag fikk Henriksen seg derimot en svært gledelig overraskelse:

– Jeg fikk høre av flere foreldre at hallen endelig var blitt vasket. Da jeg kom dit selv og fikk beskue hallen ble jeg positivt overrasket, sier Henriksen som er foreldrekontakt for fotballaget til Stakkevollan jenter 08.

– Jeg hadde aldri trodd at det bare ville ta noen dager etter oppslaget i avisen til det var vasket. De har gjort en god jobb med vaskingen i forhold til hvordan det i utgangspunktet så ut der, legger hun til.

Handlet raskt

Hun forteller at problemet med muggsopp i hallen fremdeles ikke er løst, men roser kommunen for at de har tatt grep om renholdet.

– De har tatt det på alvor og handlet raskt. De har kanskje skjønt hvor skittent det var og sett behovet for en rundvask.

Henriksen viser til at også luften i hallen virker lettere etter rundvasken.

– Det har mye å si for inneklimaet at flere år med skitt og støv nå er fjernet. Ungene merker også forskjellen.

Enklere å holde rent

Nå som Stakkevollanhallen har fått en rundvask, håper Henriksen at det vil bli lettere å holde hallen ren i fremtiden.

– Det blir spennende å se. Hallen trenger åpenbart å vaskes skikkelig i hvert fall ett par gang i året. Det nytter ikke å bare koste gulvene for søppel, avslutter hun.

- Økonomien har blitt kuttet ned til beinet

iTromsø har forsøkt å komme i kontakt med Pål Kristian Olsen, avdelingsleder for teknisk drift ved avdeling for kultur og idrett i Tromsø kommune, uten å lykkes. Han har tidligere uttalt at de gjør så godt de kan med ressursen de har tilgjengelig.

- Økonomien vår har blitt kuttet ned til beinet. Selv om hallbruken har økt de siste årene, har ikke vi fått mer midler til renhold, tvert imot, fortalte Olsen i april.

Angående muggproblemene i hallen har Olsen tidligere forklart at det lekker vann fra oversiden.

- Vi har blant annet vært plaget med flere vannlekkasjer. Det er ingen tvil om at det kommer mye talk derfra som legger seg på tribunene og gulvet, forklarte han.