Det var like etter klokken 06.30 mandag at brannvesenet fikk melding om at en enebolig i Nisevegen på Kvaløya sto i full fyr.

I eneboligen lå prest Kjell Skog og sov. Han var alene i huset, familien var bortreist.

– Jeg våknet av at brannalarmen ringte, og at det var mye bråk i huset. Da var klokka rundt 06.30, forteller Skog til iTromsø.

Panikkslagen

– Jeg kom meg ut i gangen, og så flammer og røyk. Jeg skyndte meg å lukke soveromsdøren igjen, og var helt panikkslagen.

Skog har soverom i andre etasje, og skjønte raskt at eneste rømningsvei ble gjennom vinduet.

– Jeg kom meg ut av vinduet, og ut på taket. Derfra tok jeg fatt i takrenna, og kom meg ned. Jeg hadde ikke tid til å ta på meg klær, jeg måtte bare komme meg ut, forteller han.

Fikk kontroll

Brannvesenet var på stedet klokken 06.50, og fikk kontroll på brannen.

– Det er vanskelig å si hvor store skader det er på huset, men brannvesenet har hatt mye å gjøre i forbindelse med slukningsarbeidet, fortalte Kurt Albrigtsen ved 110-sentralen tidlig mandag.

Når iTromsø snakker med Kjell Skog er han hjemme hos venner. Han synes det er helt uvirkelig å tenke på hendelsen han har vært igjennom.

– Det var helt uvirkelig, men man skjønner jo at det er alvor. Det er ingen drøm. Nå etterpå sitter jeg med en følelse av at «er det virkelig sånn?». Det var helt vilt da jeg så varmen og fikk den forferdelige røyken rett i ansiktet. Jeg tenkte bare at «her må jeg komme meg ut!», forteller han, og legger til:

– Dessuten lurer jeg jo veldig på hva som har skjedd.

På jobb

Ifølge iTromsøs reporter på stedet, var eneboligen helt utbrent innvendig. Skog sier at de framover står overfor «et omstendelig arbeid».

– Heldigvis var jeg helt alene i huset. Brannalarmen reddet livet mitt, sier han.

Men tross den høydramatiske morgenen, skal Skog på jobb i dag.

– Jeg må få kjøpt meg noen klær, og så har jeg en begravelse klokken ett, opplyser han.

– Et sjokk

Kjells kone, Marit Skog, og datteren på 13 år er på Filippinene. Marit fikk beskjed om brannen av Trygg Vakt.

– De hadde ringt meg og da jeg senere ringte tilbake fikk jeg beskjed om det som hadde skjedd. Det var rett og slett et sjokk. Jeg er glad for at de da kunne fortelle at alt var bra med Kjell, sier Marit Skog til iTromsø.

Hun og datteren er på Filippinene for å delta i hennes sønns bryllup fredag.

– Vi har bestemt oss for å bli her og vi må sørge for at dette ikke legger en demper på bryllupet. Det er tross alt bare ting som er borte. Det kan vi erstatte. Det viktigste er at det gikk bra med Kjell som var i huset. Jeg er glad for at vi ikke var hjemme. Det er jo ikke sikkert det ville gått like bra da, sier hun.

Hun har sett bilder av det brannskadde hjemmet og er forberedt på at det er en del arbeid som venter når de kommer hjem.

– Det er helt forferdelig å være så langt hjemmefra nå. Når vi kommer hjem er det en haug med praktiske ting å ta tak i. Vi har jo ikke noe plass å bo, sier hun.

Eneboligen på Kvaløysletta er totalskadd innvendig etter at det begynte å brenne i huset mandag morgen. Foto: John Strandmo