På nedre Vangberg er det planlagt å bygge seks nye bygg som varierer fra to til fem etasjer med totalt 87 boenheter. Vangberg boligutvikling, som står for omreguleringen av boligområdet, har valgt å legge om byggeformen og får dermed plass til en ekstra etasje i to av byggene og ni flere boenheter.

Lavere

– Dette kommer av at det var i planleggingen ment å bruke modulbygging, som gjerne kommer fra utlandet. Disse modulene ruver mer i høyden, Vi har valgt å legge om og bruke Consto AS. Med deres byggeteknikk blir etasjene lavere, sammenlignet med modulbygging, forklarer Reidar Flemming Olsen, daglig leder av Vangberg boligutvikling.

Uendret høyde

Med de nye planene vil boligprosjektet få totalt 96 boenheter hvor to av byggene får en ekstra etasje. Dette uten at det høyden på byggene blir endret.

– Det er nok centimeter per etasjeskille til at det til sammen utgjør en hel etasje. Vi har en oppgitt kvotehøyde som vi forholder oss til, sier han.

Fordeler

Med ekstra etasjer, så har de råd til å bruke et norsk entreprenørfirma, forklarer Olsen.

– Prisen blir omtrent det samme og det er stor fordel å bruke nordnorsk arbeidskraft, i stede for å handle med utlandet, sier han.

Forhåndssalg

I januar 2015 ble en av toppetasjene på Vangberg solgt for 14.690.000 kroner. Dette satt ny prisrekord i Tromsø.

Forrige helg ble det holdt visning på tomta og Olsen er tilfreds med forhåndssalget.

– Vi har solgt 50 prosent av boenhetene til nå og det er vi veldig fornøyde med, sier han.

Med nye etasjene i to av byggene, så ble det rokering av dem som allerede har kjøpt bolig.

– Noen ønsket å bytte etasje, mens andre ønsket å bo i samme. Det har vært en veldig enkel omflytting, sier han.

Byggestart

Byggestarten for prosjektet på Vangberg er sommeren 2015 og de første byggene vil stå ferdig høsten 2016.

– Videre utover høsten vil resten av byggene være ferdige, forklarer han.

BYGGES: I løpet av sommeren 2015 starter byggingen av boligene på Vangberg. På bildet ser du at de høyeste byggene er på fem etasjer, men det er omgjort. Nå vil det være seks etasjer. Foto: Lise Lotte Henriksen Foto: Lise Lotte Henriksen