Fagerheim og familien bor like ved Temparheimen. Der har russ med russebiler samlet seg hver kveld for å blant annet spille musikk. Dét går ut over nattesøvnen til familien.

"I skrivende stund er det 5. dagen på rad at jeg og min familie i Askeladdsvingen mister nattesøvnen på grunn musikk fra store høyttaleranlegg i russebilene. Vi er garantert ikke de eneste. Avstanden fra samlingsstedet til vårt hus er ca 150 meter. Dette går ut over min families prestasjoner på jobb og studier." skriver Fagerheim i et åpent brev til russen.

- Barna mine leser for tiden til eksamen, og kona mi skriver master. Det er ikke så lett når man ikke får sove om natta, sier Fagerheim til iTromsø.

Selv jobber han som pedagog i barnehage.

Les hele brevet her

Takker politiet

I brevet skryter Fagerheim av politiet, som ifølge han ved flere anledninger har bortvist russen fra området, og dermed bedret nattesøvnen. I tillegg påpeker han at det ikke er problematisk at russen samles på Templarheimen, og at de gjerne må samles og kose seg der - men at problemet oppstår når de spiller musikk som er til plage for andre.

- Russen samles på Templarheimen, neppe organisert, men fordi det er et ålreit sted med plass til mange biler. Det er helt greit. men når de begynner å spille musikk og basslyden går gjennom marg og bein...da dirrer både huset og hodet, sier han.

- Det er kun musikken som er problemet! Alt annet er greit. Russen er flotte ungdommer, legger han til.

Les også: Slik ser Bukta ut etter helgas festligheter

Naboer plages

"Kjære eiere og deleiere av russebiler: Dere har et ansvar for at byens befolkning skal sitte igjen med et positivt inntrykk av russen. Jeg utfordrer dere til å tenke nøye gjennom hva deres behov for musikk gjør med andres behov for nattesøvn mellom kl 23 og 07", skriver Fagerheim videre i brevet.

- Jeg har snakket med flere naboer som også sliter med å sove. Jeg tror det er noen av russen som ødelegger for de andre - de fleste av bilene der oppe forholder seg rolig. Det er bare noen få som spiller musikk, sier han.

- Tar selvkritikk

Russepresident Nikolai Winsnes (18) har fått med seg Fagerheims brev til russen.

- Jeg må nok ta litt selvkritikk her, ettersom jeg er med på en av de større bilene. Men vi har full respekt og full forståelse for det han sier. Dessverre har det blitt slik at russen flokker seg sammen på Templarheimen fordi det er stort og åpent der. Men vi skal ta til etteretning at noen plages av det. Det er flott at han sier ifra, slik at vi vet det, sier Winsnes.

Les også: Omtenksom president

Nikolai Winsnes (18), russepresident. Foto: Håkon Steinmo