TROMSDALEN: Ludvigsen har ledet en arbeidsgruppe som har jobbet fram en ny såkalt eierstrategi for det offentlig eide kraftselskapet.

TK eies av Troms fylkeskommune og Tromsø kommune, og oppdraget Ludvigsen & Co har hatt har vært å utarbeide en «hvitbok» for hvordan dette eierskapet skal håndteres.

Lønnsomhet igjen

– Vårt mål er et mest mulig robust og fremtidsrettet Troms Kraft. Vi har et langsiktig perspektiv, med en klar målsetting om bedre lønnsomhet, sa byrådsleder Øyvind Hilmarsen da arbeidsgruppa ble nedsatt.

Strategidokumentet vil bli lagt fram torsdag formiddag på fylkeshuset, og media inviteres til å være med på fremleggingen – og til å stille spørsmål til eierne og Svein Ludvigsen i etterkant av presentasjonen.

Må stå sammen

– Det er viktig at de to eierne går sammen om å meisle ut en felles eierstrategi for selskapet. (...) vi skal (...) gi eierne et redskap de kan bygge videre på for dette viktige selskapet, lovte Svein Ludvigsen da han påtok seg ansvaret for å lede arbeidsgruppen tidligere i vinter.

Fylkesrådsleder Line Fusdahl stoler på at arbeidsgruppa kommer med en god anbefaling.

Utvikling viktig

– Det er en arbeidsgruppe som har bred kompetanse innenfor eierskap og kraftbransjen. Jeg har stor tro på at de er kommet til bunns i de spørsmålene vi har trengt svar på, sier Fusdahl til iTromsø.

Arbeidsgruppen skal blant annet vurdere følgende:

* Hvilke grep som må til for at aksjepostene til eierne skal få avkastning.

* Kan eierne gjøre noe for å bedre selskapets posisjon

* Om styringsstrukturen mellom eier og selskap er optimal.

- Jeg håper at vi vil kunne legge fram eierstrategien til politisk behandling i fylkestinget i juni, sier Fusdahl.

ENIGE: De to eierne – representert av Øyvind Hilmarsen og Line Fusdahl – har vært enige om at en ny eierstrategi må på plass. Foto: Ronald Johansen