Facebook-feeden til de aller fleste med venner innad i Tromsøs fotballmiljø merket at noe ikke var som det skulle i går. Det hele startet med Christer Johnsgårds status som i skrivende stund har nærmere 2000 «likes» og 1250 «delinger».

– En helt syk respons som viser at folk bryr seg om «Chucks». Det er mange som kjenner han og vet hvordan han er. Derfor tror jeg det er lett å dele og like statusene rundt omkring, sier Christer Johnsgård til iTromsø tirsdags morgen etter å ha fordøyd en hel haug med statuser på sin Facebook.

– Det er overveldende og helt utrolig at så mange har hevet seg med på bølgen, sier Johnsgård som nå håper at oppmerksomheten kan skape ringvirkninger, uten at han vet helt hva sjansene er for å få tilbake «Chucks».

– Jeg håper det er litt håp. Det er mange som har brydd seg og fortsatt bryr seg, sier Johnsgård.

Les også: Fotballspiller sendes hjem til Nigeria - lagkameratene fortviler

Ringte gravid kjæreste

Dette er statusen til Christer Johnsgård som var en av de aller første som kom ut i løpet av mandagen etter at beskjeden om at «Chucks» skulle sendes ut av landet.

– Det her er min gode venn Chuksonyedika Agbakwue, eller Chuks som vi kaller han. Chuks spiller fotball for Skjervøy IK, og trener sammen med oss i FK Senja. I dag fikk vi alle en kjempetrist og uforståelig beskjed. Chuks blir sendt ut av landet. Chuks er faktisk allerede sendt fra Tromsø uten engang at vi har fått sagt farvel.

Så hvem er egentlig Chuks?

- Chuks er pappa til et barn som bor i Norge.

- Chuks er den som smiler fra øre til øre når han møter deg, og spør deg hvordan du har det.

- Chuks er den som kjøper deg bursdagsgave, pakker den inn med bånd og papir, selv om han såvidt har råd til å kjøpe brød til seg selv.

- Chuks er den som ringer for å fortelle din gravide kjæreste at hun er slående vakker, selv om hun kanskje ikke føler seg sånn som gravid i åttende måned.

- Chuks er den som håndhilser på alle når han kommer på trening.

- Chuks er den personen som får en hel gjeng mannfolk i en fotballgarderobe til å skrike som noen småunger som ikke har fått lørdagsgodt, fordi han ikke er der lengre.

- Chuks er uerstattelig.

Jeg skriver dette fordi jeg føler for å gjøre noe. Gjøre noe for en mann som selv ikke har noe annet ønske enn å være her hvor det er trygt, hvor han har familie og venner. Chuks fortjener all den støtte han kan få.

Skjervøy, Senja, Tromsø, Troms Fotballkrets og Norge er en ufattelig mye fattigere plass uten Chuks.

Støtte fra fotballkretsen

– På en utrulig trist dag for Tromsøfotballen, blir man likevel stolt av de medmenneskelige egenskapan til lagkompisan i FK Senja og Skjervøy IK, med Christer Johnsgård og Reidar Waage i spissen. Måten dokker støtte opp om Chuks e beundringsverdig. Et bedre eksempel på god integrering e det vanskelig å finne, om ikke umulig. For å lykkes med en god integreringspolitikk e man helt avhangig av å vise til gode rollemodella som faktisk fungere på alle måta i samfunnet. I dag har vi desverre mista en av dem. Håpe nok krefta blir satt i sving, sånn at fortuften kan vinne frem, skriver tidligere TUIL-spiller og nåværende FK Senja-spiller Preben Yttergård Hanssen på sin Facebook-vegg.

– Saken med Chuksonyedika Agbakwue har rystet fotball-Troms i ettermiddag og i kveld. De rørende og prisverdige initiativene til Christer Johnsgård Reidar Waage Svenn Johansen og mange flere, har vist at fotballmiljøet er sterkt, og at fotballfamilien bryr seg om mye mer enn det som skjer ute på fotballbanen. Vi er stolte av alle dere som har bidratt og tatt initiativ. La oss håpe at saken kan løse seg, og at Chucks kan fortsette å spille fotball og bo i vårt fotballmiljø. I kveld er vi alle lagkamerater! Chucks sine lagkamerater, skriver leder i Troms fotballkrets Jo Are Vik.

Ordføreren med

– Hvis noen hadde sagt til meg at jeg skulle gråte etter å ha lest en facebookstatus fra en fotballspiller ville jeg ledd rått.

Men tårene renner i strie strømmer. Først og fremst fordi Christer beskriver en enestående ung mann som er tvangssendt fra Nord-Norge uten å ha fått si farvel til sitt eget barn og sine bestevenner. Men også fordi Christer på aller sterkeste vis illustrerer at det kan oppstå slike uslitelige bånd mellom fine mennesker på tvers av kulturer. Innvandring er en fin oppfinnelse.

I dag er Skjervøy og fotballen i Troms i sjokk. La oss alle dele Christers unike status og sammen sende et kraftfullt signal til utlendingsmyndighetene i sør og Trandum der Chucks nå sitter alene:

Chuksonyedika Agbakwue beriker Norge. Vi vil ha ham tilbake!!!