Latteren og ordspillene satt løst da Bastard Bar presenterte sin nye drinkmeny med 16 tromsøband på menyen.

Bakgrunnen er for å støtte opp enda mer rundt lokale og etablerte band som gjerne har startet sin karriere på Bastard.

– Vi vil hylle band som har vært med på å skrive historie i kjelleren vår. Noen har gitt oss uforglemmelige øyeblikk, andre har stilt opp som oppvarmingsband for større band og noen har hatt sin aller første spilling her hos oss, sier Lori Ledger som er fungerende daglig leder ved Bastard Bar.

Les også: Skal aldri slutte å spille på Bastard

Gir til bandene

Og ideen ble naturligvis tatt godt imot hos de 16 bandene som også får noe igjen for å bli drukket. Hver gang du bestemmer for eksempel bestemmer deg for en «Feskekrok» går ti prosent av prisen på drinken rett i bandkassa til gutta.

– Vi synes det er flott å bli hedret på en slik måte, sier Sverre Simonsen som representerer både Feskekrok og Jadudah.

– Det blir litt mer spesielt og personlig å hedre hvert enkelt band med en drink på menyen, og det setter vi pris på. Bastard har hatt mye å si for musikk-kulturen i Tromsø, og det er kult at dette lar seg utfolde på drinkmenyen deres, sier Simonsen som står bak designet på drinkkartet.

Les også: Bursdagsgave ble plateutgivelse

Fulle på seg selv

Nå er kanskje ikke ti prosent av hver drink all verden, men Simonsen forklarer at hver krone kan være viktig for alle band. Selv er han usikker på om navnet på drinken vil friste om man ikke kjenner til bandet fra før.

– Jeg har personlig ikke smakt den enda, men ut i fra innholdet som står i menyen, ser den ganske så god ut. For øvrig høres «Sjukdom» og «Ondt Blod» heller ikke ut som delikate drink-navn, men de smaker nok godt de og.

Plass til flere

Ledger forklarer at noen alltid vil savne navnet sitt på en slik liste, men det er fortsatt håp. For menyen er stadig under utvikling.

Nå ser bandkompisere frem til å teste ut drink-kartet.

– Det blir artig å være full på seg selv. Noen av oss er jo det fra før, men nå kan vi være dritings på oss selv, sier Joakim Finstad Jenssen som er gitarist i Jadudah.

– Det er et dritbra initiativ av Bastard, og det er jo ekstra artig at man kan støtte lokalband på en sånn måte, sier Jenssen.