Det blir stadig mer populært med besøkshunder – både på byens sykehjem og i private hjem. Til helgen arrangerer Besøkshundgruppa kurs for å rekruttere nye besøkshunder.

– Lørdag og søndag holder vi kurs for hunder – og hundeeiere – som kunne tenkt seg å bli besøkende, og fredag og mandag har vi oppfølgingskurs for dem som allerede er besøkshunder. Ingen blir utlært, heller ikke hunder, sier Sigrid Marie Evensen, leder for Besøkshundgruppa.

Les også: Erling (95) lyste opp da han fikk besøk av hunden Peder (7) (krever innlogging)

Populært tilbud

Hun forteller at besøkshunder er populært, og hver uke er det besøkshunder på Heracleum og på Mortensnes sykehjem.

– Vi vil gjerne utvide tilbudet, men da trengs det selvsagt flere hunder også, sier Evensen.

Per i dag er det ni aktive besøkshunder i Tromsø.

Les også: Populære besøksvenner

«Ordentlig hund»

– Alle hunder er velkomne, både store og små. Det er forskjell på folk, og noen liker små hunder som de kan ha på fanget, mens andre foretrekker en større hund som kan sitte ved siden av, sier Evensen.

– Vi har vært på Heracleum med små hunder mange ganger, og da det dukket opp en stor hund for litt siden var det en av de eldre mennene som klappet i hendene og jublet over at det endelig kom «en ordentlig hund», sier hun og ler.

Samarbeid med Røde Kors

Det eneste kravet som stilles til hunden er at den er sosial og trygg. I tillegg bør den være flink i møte med mennesker, og være flink til å gå pent i bånd.

Les også: Møt byens firbeinte terapeuter

– Det er absolutt behov for flere besøkshunder i byen, og det er så mange muligheter. Vi er i ferd med å inngå et samarbeid med Røde Kors, og de er veldig positive til besøkshunder. Mange steder i landet har hatt besøkshunder i årevis, så det er et ønske fra både Røde Kors sin side – og fra vår side.

Privat besøk

Besøkshundgruppa åpner også for å komme på besøk til privatpersoner hjemme.

– Man kan kontakte Tromsø Hundeklubb eller Røde Kors som videreformidler forespørselen til oss, sier Evensen.

Det er plass til 15 nybegynnerhunder på kurset lørdag og søndag, og foreløpig er 11 hunder påmeldt. Besøkshundgruppa har ikke satt noen øvre grense for antall hunder på oppfølgingskursene fredag og mandag.

VIL HA FLERE: Sigrid Marie Evensen (i midten av bildet) vil gjerne ha flere besøkshunder på kurs i helga. Dette bildet er fra høstens kurs, da syv hunder var på besøkshundkurs. Foto: Ronald Johansen Foto: Ronald Johansen