Det er ingen bombe at dagene før 17. mai er gode dager for handelsstanden. Jekta er intet unntak og senterleder Laila Myrvang er da også svært fornøyd med tallenes tale når årets 17. mai er historie.

– Vi hadde forventet at det skulle bli en god dag. Men det ble jo helt sinnssykt. Fra vi åpnet til vi stengte fredag var det 26.000 mennesker innom Jekta. Det er 53 prosent bedre enn samme fredag i fjor. Det er faktisk kun åpningsdagen i 2012 som slår fredagen. Da var det vel 30.000 innenfor dørene, sier senterlederen.

Aktiviteter

Med skolefritt og stengte barnehager hadde Jekta leid inn de kjente tv-figurene Dora og Nysgjerrige Nils. Det tror Myrvang slo an.

– Ja, det er ikke tvil om at de ekstra aktivitetene vi hadde for barna har bidratt. Vi hadde jo også 7D-kino og lekeland, sier Myrvang.

Omsetningsøkningen sammenlignet med samme fredag i fjor er på hele 30 prosent. Og for hele uka er økningen på 19 prosent sammenlignet med uke før 17. mai i fjor.

– VI hadde 85.800 innom dørene uka sett under ett i år. Det er en solid økning fra fjoråret. Og det var ikke akkurat noen dårlig uke heller, sier Myrvang.

Fornøyde leietakere

Tilbakemeldingene fra butikkene har da også vært positive, sier senterlederen.

– Det har vært en kjempegod uke for leietakerne. Jeg har fått mange meldinger på det, både på mail, telefon og SMS, sier Myrvang.

Dora the explorer på besøk på Jekta fredag. Foto: Jekta Storsenter