TØNSNES: Planprogrammet for skytebaneutvidelsen har ligget ute til offentlig høring – og i alt et 32 merknader til prosjektet kommet inn.

Byråd for byutvikling, Britt Hege Alvarstein, sier at disse merknadene nå er ryddet av veien og at planprogrammet nå vil bli formelt klubbet igjennom i torsdagens byrådsmøte.

Funnet løsninger

– Vi nærmer oss målskiven – for å si det sånn. Vi har gått gjennom merknadene fra naboer og andre og mener at vi har kommet fram til gode løsninger på det de har merknader på, sier Alvarstein til iTromsø.

Les også: Skyting i Tromsdalen i to år til

De argeste protestene mot en utvidet skytebane er kommet fra naboene til Kjoselvdalen. Fra naboene har man ment at økt skyting vil medføre fare for forurensing av både grunnen og drikkevannet til bygda, og det vil ikke minst bli omfattende støyproblemer.

– Vi har tenkt å ha en ekstra gjennomgang av disse punktene nå før sommeren, sier Alvarstein.

Må godkjenne reguleringsplan

Etter at planprogrammet nå godkjennes vil det formelt bli fremmet en reguleringsplan for skytebanen. Denne håper Alvarstein skal kunne legges fram til behandling i kommunestyret allerede i høst.

Les også: Får ikke støtte for skytestans i Tromsdalen

– Det avhenger av at vi kan få lagt ut saken til nok et offentlig ettersyn i seks uker – og at vi får gjennomført gjennomgangen av merknadene, sier Alvarstein.

Hun tror imidlertid at dette vil kunne skje og at det vil bli fattet et endelig vedtak om hvor Tromsøs nye hovedskytebane skal ligge.

Kan leie inn ressurser

– Jeg er optimistisk og tror at vi vil kunne jobbe raskt. Vi setter inn de ressursene kommunen har – og om vi trenger mer vil vi vurdere å leie inn folk. Dette er en overmoden sak som vi vil ha avgjort raskt, sier hun.

Les også: - Kjoselvdalen best for Heimevernet

Huseiernes Landsforbund (HLF) har engasjert seg tungt i saken, og varsler nå at kampen mot skytebanen på langt nær er over.

– Vi vil fortsette og vil blant annet kreve lovlighetskontroll av hele utredningen. Vi mener at det ikke er gjort gode nok utredninger av andre alternativer, sier Dagfinn Strønstad, regionleder i HLF.

Varsler rettssak

Han sier at det er åpenbart at det er feil å plassere en skytebane kloss opp i tett bebyggelse.

– Det er fortvilende at man så til de grader setter til side interessene til huseierne. Vi er klare til å ta saken videre til rettssak for å få stanset planene, sier han.

GLAD: Byråd for byutvikling, Britt Hege Alvarstein, er fornøyd med at plasseringen av ny hovedskytebane går mot en løsning. Foto: Christer Pedersen
VARSLER KAMP: Dagfin Strønstad og Huseiernes Landsforbund sier at skytebanesaken trolig vil ende i retten. Foto: Ronald Johansen