– Når rivingen er unnagjort ønsker vi å komme i gang med byggingen så fort som mulig. Da har vi omtrent halvannet år på oss til alt skal stå ferdig ved utgangen av 2016, forklarer Pål Berg, daglig leder i Imera AS.

Ingen endringer

Det har lenge vært klart at Imera AS planlegger å oppføre et nytt bygg i Kvaløyveien 156, noe som førte til flere protester fra naboer som blant annet reagerte på byggehøyden.

I fjor høst ble imidlertid reguleringsplanen for området vedtatt i kommunestyret og utbygger har nå sendt inn søknad om rammetillatelse.

– Det er godt at støyen har lagt seg. Nabo Vangberg Boligutvikling, som var aktiv i motarbeide prosjektet, har solgt over 50 prosent av sitt boligareal, og de har hatt prisrekord i Tromsø. Det viser at folk ikke lenger forventer å ha utsikt dersom de skal bo sentralt. I utgangspunktet burde det ikke være noe problem å få godkjent rammetillatelsen, da den er i henhold til reguleringsplanen, uten noen tilføyninger, påpeker Berg.

– Stort behov

Dermed ligger alt til rette for at prosjektet nå kan utvikles som planlagt, der de nye leietakerne allerede er klar.

– Rådgiverbedriften Multiconsult AS skal inn her med rundt 120 ansatte. I tillegg skal NorgesGruppen etablere en stor Kiwi-butikk på et par tusen kvadratmeter, avslører han.

Berg tror dette vil være et etterlengtet tilskudd til bydelen.

– Det er et stort behov for en dagligvareforretning i denne delen av byen. Slik situasjonen er nå, er det ingen matbutikker mellom sydspissen og Langnes.

Satser på grøntarealer

Ifølge rammetillatelsen vil hele byggeprosjektet strekke seg over 11.400 kvadratmeter.

– Rundt 6.500 kvadratmeter vil gå til butikk- og kontorarealer, resten er satt av til parkeringsplasser, forklarer Berg.

Det vil også etableres verksteder, laboratoriearealer, samt delvis åpent garasjeanlegg tilknyttet Multiconsult AS.

I tillegg til selve bygget, har Imera store planer for uteområdet på tomta.

– Her skal det opparbeides grøntarealer ned mot sjøen og en gangvei. Vi ønsker å få oppgradert strandsonen, forklarer daglig leder i Imera AS.

RASK PROSESS: Pål Berg, daglig leder i Imera AS, håper de så raskt som mulig kan komme i gang med byggingen etter at rivingen er unnagjort.
NYTT BYGG: Slik skal det nye kontor- og forretningsbygget se ut når det står ferdig ved utgangen av 2016. Illustrasjon: AT plan og arkitektur