Det nærmer seg premiere på Verdens Beste barnefilmfestivals første film. Nå etterlyser Endre Lund Eriksen en jury som skal bestemme prisvinnerne på årets festival.

– Alle mellom 10–14 år kan søke. Send meg en enkel e-post på hvorfor man vil være med, hvor man er fra og hvor gammel man er, sier festivalsjef og barnebokforfatter Endre Lund Eriksen som mener dette er den aller beste måten å overvære festivalen på.

Ledes av ung filmskaper

– Man får frynsegoder. Man får mat, drikke, armbånd slik at man kan se så mange filmer man vil og litt æresgjest under festivalen, sier Eriksen som også presenterte filmskaper Eilif Bremer Landsend som leder for juryen.

– Jeg har vært i juryen til NUFF og TIFF før, men jeg har aldri ledet en jury. Det blir spennende og jeg gleder meg til å se filmene og jobbe med jurymedlemmene, sier Landsend som kommer med noen tips til de ferske filmkritikerne.

– Det er viktig å være åpen for det man ser og ha sin egen mening. Man har garantert en annen mening enn de andre i juryen og det er viktig å vite hvorfor man mener en film er bra.

Første medlem er sikret

Landsend er kjent for å ha debutert med spillefilmen STUP under årets TIFF, i tillegg til at han har laget en rekke kortfilmer og musikkvideoer for blant annet F.A.C.E. og Violet Road.

Søknadsfristen for å melde seg på er 29. mai, men allerede nå har Eriksen ordnet sitt første av totalt seks jurymedlemmer som skal dele ut pris for Verdens Beste langfilm og Verdens Beste kortfilm.

Jenny-Kristin Simonsen (12) er en av elevene fra Hamna skole som er med på å arrangere festivalen, og hun fikk æren av å være med i juryen.

– Jeg liker actionfilmer fordi det er gøy å se på. Jeg ser på programmet at jeg gleder meg til å se «Krigens hemmelighet», sier Jenny-Kristin Simonsen (12) som tror den største utfordringen blir å reise stemmen sammen med fem andre ukjente ungdommer.

– Det kan bli vanskelig, men jeg må bare bli kjent med dem og vi skal jo se en del film sammen, så det går nok bra, sier Simonsen.