Etter å ha mottatt en bekymringsmelding om mulig overgrep mot et barn i en barnehage i Tromsø i mai, pågrep politiet en mann i 30-årene.

- Siden pågripelsen har politiet etterforsket saken med stor styrke. Det er gjennomført et stort antall avhør av vitner, flere dommeravhør og gjentatte avhør av siktede. I tillegg pågår det datatekniske undersøkelser av beslag i saken, sier politioverbetjent Yngve Myrvoll i en pressemelding.

Både jenter og gutter

Det er så langt i etterforskningen avdekket overgrep mot flere barn i barnehagen og mannen er foreløpig siktet for overgrep mot elleve barn. Det er her snakk om både jenter og gutter.

Mannen er foreløpig siktet for seks tilfeller i straffelovens paragraf 195, annet ledd, bokstav c, som tar for seg en handling som er foretatt overfor barn under ti år og at det har skjedd gjentatte ganger.

Mannen er også siktet for fem tilfeller for straffelovens paragraf 201, bokstav c, som tar for seg seksuell krenkelse eller uanstendig adferd  i nærvær av barn under 16 år. Strafferammen for førstnevnte er 21 års fengsel, mens sistnevnte er fengsel i ett år.

Bistand fra Kripos

Av hensyn til den videre etterforskningen vil ikke politiet avsløre ytterligere detaljer i tilknytning til siktelsen.

- Det gjenstår fortsatt mye etterforskning i saken, sier politioverbetjenten.

I saken videre får politiet i Tromsø bistand fra Kripos.

Politiet har invitert til et pressetreff klokken 11.00 onsdag.

Funnet bilder av barn

Til VG bekrefter politioverbetjenten at de har gjort beslag av blant annet datamateriale i saken.

- Det er funnet bilder av barn, bekrefter Myrvoll.

Til spørsmålet om bildene er spredd til andre, svarer Myrvoll at det er et viktig tema i etterforskningen som politiet ikke kan si noe om ennå.

iTromsø følger saken!