Kaker, champagne og overdådige middager til 17. mai har kanskje satt sine spor rundt livet? Er bikinisesongen faretruende nært?

Slapp av, i dagens matspalte serverer vi et par festlige salater som du kan nyte med god samvittighet.

Ost spiller en viktig rolle i begge salatene – men om du holder litt igjen på mengden vil det ikke gi så mange kalorier.

FLERE SALATOPPSKRIFTER? Franske supersalater

Du kan også holde litt igjen på vinaigretten om du vil, men dessverre er den farlig god ...

Chèvre-salat

1 zucchini eller squash

1 bunt asparges

Skjær squash i skiver, legg på et fat og strø salt over. La stå i en halv time mens saltet trekker ut væske. Skjær aspargesen på langs.

Grill grønnsakene i en heit grillpanne til grønnsakene er myke, men har litt spenst.

15 cherrytomater

2 never rucola

15 ferske basilikumblader

5 skiver parmaskinke

150 g chèvre

Bland salaten på en stor tallerken med ost og skinke øverst.

HVA MED GRESK SALAT? Kalimera, Filè mou

Muggostsalat

Bland sammen i et syltetøyglass med lokk (som du rister sammen vinaigretten i ...)

1/2 dl rapsolje

2 teskjeer honning

2 spiseskjeer eplesidereddik

1 spiseskje grov sennep

Salt, pepper

---

2–3 skiver gammel loff

1/2 dl olivenolje

1 hvitløkfedd

Salt

GRILL-SUGEN? Tex-Mex-Grilling

Riv loffen i passe store stykker og fres brødet i olje i en panne helt til det har fått fin farge.

Press et hvitløksfedd i pannen, strø over litt salt og rør rundt. Legg opp brødet på tørkepapir slik at overskuddsoljen forsvinner.

---

1–2 kyllingfileter

Salt, pepper, olivenolje, fersk timian

Skjær et snitt i siden av kyllingfileten og skjær nesten helt gjennom. Det skal være 1/2 cm som holder fileten sammen. Bank den flat og strø over salt, pepper og timian. Risle over litt olje og grill filetene raskt.

---

2 never rucola

1 dl blandede kokte bønner

1,5 dl blåbær

150 g grønnmuggost

Bland sammen på en stor tallerken og hell over vinaigrette. Topp med skiver av grillet kylling og krutonger.

Vel bekomme!