Den overgrepssiktede mannen i 30-årene ble torsdag videre varetektsfengslet i fire nye uker. Hittil har det blitt gjennomført tre avhør av mannen som er siktet for overgrep mot 11 barn i en privat barnehage i Tromsø hvor han har jobbet de siste åtte årene.

- Den siktede mannen vil bli avhørt videre ved behov. Fokuset vårt ligger fortsatt på hans liv i Tromsø, sier påtaleleder og fungerende politimester Einar Sparboe Lysnes.

Politiet har funnet et omfattende billdemateriale med seksualiserte fremstillinger av barn hos siktede. Mannen er også siktet for seksuell omgang mot flere barn under 10 år. Siktelsen har en strafferamme på 21 års fengsel. Den siktede mannen har i avhør erkjent deler av siktelsen.

Kartlegger ikke andre steder

Den siktede mannen er opprinnelig fra et annet sted i Norge, og skal ifølge venner av ham blant annet jobbet som lærer ved en skole i Harstad. NRK skriver i dag at politiet nå også kartlegger overgrepssiktedes liv før han kom til Tromsø i 2008. Lysnes avkrefter at det er tilfelle.

- Fokuset har hele tiden vært og vil fortsatt være den perioden som han har vært ansatt i den aktuelle barnehagen i Tromsø. Vi har ingen mistanke om at han har begått straffbare handlinger andre steder, men vi kan selvsagt ikke utelukke at nye opplysninger vil komme frem. Vi har ikke fått inn noen tips om noe slikt til nå. Dersom det skulle komme opp vil det være naturlig å undersøke det nærmere, sier påtalelederen.

Kan du bekrefte at den siktede mannen har jobbet som lærer ved en skole i Harstad?

- Vi ønsker ikke å kommentere detaljer rundt den siktedes liv og hva han har foretatt seg tidligere. Jeg kan dermed verken avkrefte eller bekrefte en slik opplysning, sier Sparboe Lysnes.

Daglige avhør av barn

Overgrepssaken i barnehagen er svært omfattende og politiet har tidligere uttalt at de frykter at omfanget vil vokse etter hvert som etterforskningen skrider frem.

Jobben er svært krevende ikke minst fordi det er mange barn som skal avhøres. Når denne uken er omme vil 14 barn ha vært i avhør og i tillegg er det berammet ytterligere 15 avhør sa etterforskningsleder Yngve Myrvoll i går.

Påtaleleder og fungerende politimester Einar Sparboe Lysnes medgir at det er en svært belastende sak som de nå jobber med.

- Vi er allerede oppe i et stort antall dommeravhør. Vi har nå daglige dommeravhør av barn og det vil fortsette i tiden fremover. Disse avhørene er svært krevende da det er mange personer involvert i slike avhør, som spesialtrente politifolk, dommer, politijurist, bistandsadvokater og andre nøkkelpersoner.

Politiet i Tromsø har ansvar for etterforskningen, men har på grunn av sakens omfang fått bistand fra KRIPOS.