VG får bekreftet at han i forbindelse med studier har vært praksis i en privat barnehage et annet sted i Nord-Norge på midten av 2000-tallet.

Den siktede mannen, som opprinnelig er fra Midt-Norge, var da elev ved en folkehøyskole i samme by.

I forbindelse med studiene var siktede utplassert i praksis.

– Det er korrekt at alle som går den linjen vedkommende gikk på hos oss, har en barne- og ungdomspraksis, bekrefter rektor ved folkehøyskolen.

Rektor bekrefter også at siktede var ansatt ved folkehøyskolen en periode etter at han var ferdig med skoleåret.

Det er VG som først omtalte saken.

Følger opp

VG får opplyst at barnehagen, hvor siktede var i praksis, nå har iverksatt tiltak.

– Vi har hatt kontakt med den aktuelle barnehagen og er trygg på at de følger opp dette på en adekvat måte, sier rådmannen i den aktuelle kommunen til VG.

Ifølge rådmannen har siktede ikke vært ansatt i noen av kommunens barnehager eller skoler. Kommunen har imidlertid tilsynsansvar i den aktuelle barnehagen.

Mannen i 30-årene er foreløpig siktet for overgrep mot elleve barn i Tromsø-barnehagen hvor han har jobbet siden 2008. Seks tilfeller gjelder gjentatt seksuell omgang med barn under 10 år og fem tilfeller av seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd i nærvær av barn under 16 år. Strafferammen for førstnevnte er inntil 21 års fengsel, mens sistnevnte er fengsel i inntil ett år.

Mannen har erkjent deler av siktelsen, inkludert tilfeller som gjelder seksuell omgang og seksuelt krenkende eller uanstendig atferd.

Hjelpetrener for 12–13 gamle jenter

Torsdag orienterte Troms fotballkrets om at den overgrepssiktede mannen har vært trener for aldersbestemte lag i en fotballklubb i Tromsø fra 2009 til 2013. Avisen Nordlys skriver at mannen skal ha blitt rekruttert til trenerrollen av en mann som selv senere skal ha blitt dømt for overgrep mot barn.

På sin egen Facebook-profil, som nå er fjernet, oppga siktede at han skal ha vært fotballtrener i til sammen ni år.

VG får nå bekreftet at siktede i 2007 var fotballtrener på samme sted som han gikk på skole. Han tok også trenerutdanning gjennom den aktuelle klubben.

– Han var tilknyttet to lag, hvor han var hjelpetrener. Dette var jenter fra 12–13 år og oppover. Han tok også trenerutdanning i denne perioden, og fullførte alle fire modulene. Han hadde dette som fritidssyssel, han var fotballinteressert og ville gjøre noe ved siden av skolen, opplyser en tidligere leder i klubben.

– Var under full oppsikt

Han er svært overrasket over at den tidligere fotballtreneren nå er overgrepssiktet.

– Han var en veldig flott fyr. Jeg opplevde ham som flink, og han hadde god kommunikasjon med spillerne.

En person som var en sentral på det ene av de to lagene som siktede var tilknyttet, forteller til VG at han hadde begrenset adgang til spillerne.

– Han var med som hjelpetrener i en begrenset tidsperiode, og var aldri med på turneringer sammen med laget. Han deltok bare på enkelte ukedager, og var ikke sentral i lagledelsen. Som trener var han under full oppsikt, og han hadde ingen mulighet til å foreta seg noe som helst under treningene, opplyser han.

Politiet har tidligere uttalt at siktedes historikk også andre steder enn i Tromsø er en del av etterforskningen. Politiet tror saken vil vokse i omfang.

– Det er dessverre all mulig grunn til å tro at vi kommer til å avdekke flere overgrep, og finne flere fornærmede. Det er naturlig at vi ikke har avdekket hele saksomfanget i løpet av de to siste ukene, har politiinspektør Einar Sparboe Lysnes ved Troms politidistrikt tidligere sagt til VG.