Fra september neste år vil «Midnatsol» ikke lenger være å se i Tromsø. I en pressemelding på sine hjemmesider, opplyser selskapet at hurtigruteskipet har blitt tatt ut av tjeneste i Norge for å utvide Hurtigrutens satsing langs den søramerikanske kysten og i Antarktis.

- Dette er et viktig strategisk valg for Hurtigruten. Vi posisjonerer oss enda sterkere i det voksende explorermarkedet. Selskapet er en toneangivende, ansvarlig aktør innen bærekraftig reiseliv og med «Midnatsol» møter vi den økende globale etterspørselen etter aktive naturbaserte opplevelser med et attraktivt produkt i et moderne og fleksibelt skip, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

Moderne skip

«Midnatsol», med sine 638 køyer og kapasitet for opp til 1.000 gjester, er Hurtigrutens mest moderne skip. Det er det tredje skipet som bærer navnet, og ble bygget i 2003.

Ifølge selskapet vil skipets besetning ha utgangspunkt i Ushaia, Argentina, og vil derfra gå til Antarktis, men også Kapp Horn, Magellastredet og Chile. Kun ni av skipets 16 planlagte avganger er til klodens sørligste kontinent.

- Vi lover at gjestene på MS Midnatsol vil få høydepunkter fra Antarktis de aldri glemmer. Spektakulære naturopplevelse med enorme isfjell, høye brefronter og et yrende dyreliv vil møte gjestene om bord på begge skipene våre i Antarktis, sier Skjeldam.

«Ekspedisjon»

Hurtigruten opplyser at internasjonalt ekspedisjonsteam med bred erfaring vil sikre et varier og spennende innhold om bord. Blant annet skal det tilbys brevadringer, fotturer blant pingviner og populærvitenskapelige foredrag.

«Midnatsol» blir selskapets andre skip i trafikk i polare farvann. I 2013/2014-sesongen reiste nærmere 28.000 passasjerer med «Fram» i Arktis og Antarktis. Ifølge Skjeldam vil de to skipene utfylle hverandre godt.

- Vi skaper et råere Antarktis-produkt med MS Fram der vi går til nye spennende områder hvor vi tidligere ikke har vært, og med et mer aktivitetsbasert konsept, sier han.

«Midnatsol» vil bli erstattet av et annet skip.