Torsdag og fredag kan du se John Cusack og Paul Dano spille musikkikonet Brian Wilson fra Beach Boys.

Les også: Dette mente vår anmelder om Brian Wilsons opptreden på Døgnvillfestivalen

Filmen, som har fått tittelen «Love & Mercy», har allerede rukket og fått en rekke nominasjoner og priser rundt om i verden. Programsjef for «Musikk på kino», som er en del av Verdensteatrets cinematek, er overrasket over at filmen enda ikke har fått kinodistribusjon i Norge.

– Det kan hende den får det etter hvert, men for oss er det veldig gledelig å få presentert denne filmen, sier John-Kristian Dalseth som er enig i påstanden om at filmen er et kommersielt gullfunn for Verdensteatret.

Hjernen i Beach Boys

– Vi liker å vise eksklusive filmer det er interesse rundt. Det føler vi absolutt at denne er, sier Dalseth som har hyret inn ekspertise fra det han mener er Tromsøs beste popband for tiden, nemlig Badger med blant annet Håvard Stangnes og Børge Figenschau.

Deres oppgave blir å holde innledning om Brian Wilson før filmen vises.

– Alle som har hørt på klassisk popmusikk har vært innom Beach Boys. Jeg blir veldig fascinert av skikkelsen Brian Wilson som var hjernen i bandet. Han likte ikke å dra på turne, han ville heller være i studio og lage musikk, mens de andre dro ut for å spille konserter, sier Stangnes som enda ikke har sett filmen.

Les også: Viser gassmaske-film

Helaften

– Han er geniet i Beach Boys, men som de fleste genier er han tidvis forstyrret med mentale problemer og selvmedisinering av det ene og det andre, sier Stangnes.

Medlemmene fra Badger ønsker å gjøre en helaften av det på premièredagen og stiller som DJ-er etter filmen hvor de lover høy strand- og pop-faktor på Verdensteatret.