Et SAS-fly som kom fra Longyearbyen, via Tromsø, fikk problemer når de skulle lande på Oslo Lufthavn.

Flyet havnet noen meter utenfor rullebanen da det skulle bremse opp.

- Det stemmer. Det ble noen meter utenfor den oppmålte rullebanen, sier Lasse Vangstein som er pressetalsmann for Oslo Lufthavn. Han legger til at det er en ganske lang sikkerhetssone utenfor det oppmålte området slik at man har noen meter å gå på når et fly bremser opp.

- Absolutt helt udramatisk. Vi sendte ut brann og redning, men de kom seg nesten ikke ut døra før vi tilbakekalte dem, sier Vangstein til iTromsø.

Ekstremt glatt

Vangstein forteller at det for tiden legges ny asfalt på en del av den aktuelle rullebanen, som da ble noen meter kortere enn vanlig.

- Innlandsfly skal derimot ikke ha noen som helst problemer med å lande her. Forholdene i dag var også gode, sier Vangstein som omtaler episoden som sjelden.

SAS har derimot fått rapporter om at forholdene ikke var helt ideelle under landingen.

- Det var ekstremt glatt etter regnet som var. Dermed kom flyet inn i sikkerhetssonen og berørte et landingslys, forteller Knut Morten Johansen som er informasjonssjef i SAS Norge til iTromsø.

Udramatisk

Han forteller at det hele gikk udramatisk for seg for passasjerne som nok ikke merket så mye utenom det vanlige.

- De måtte vente i ti minutter på et teknisk team som skulle sjekke om det var noe utenom det vanlige før flyet kunne kjøre for egen maskin inn til gaten, sier Johansen.