I dag åpnet SAS det som blir verdens andre Café Lounge. Den første ble åpnet i Trondheim 27. april.

- Vi ønsker med disse loungene å tilby alle våre reisende med medlemskap i SAS Gold eller Diamond, samt alle som reiser på SAS Plus eller business class, et enkelt sted å lade batteriene på og slappe av, sier direktør for samfunnskontakt i SAS, Ove Myrold.

Og førstnevnte mener ikke direktøren rent metaforisk. Ved nesten hver sitteplass inne på det rundt 100 kvadratmeter store loungeområdet er det uttak for ladeenheter til mobiler og datamaskiner.

«Fly Me to the Moon»

Åpningen av det nye, eksklusive sittearealet ble innledet med taler fra Myrold og kommersiell sjef på Tromsø lufthavn, Ivar Helsing Schrøe.

- SAS har satset på Tromsø lenge før selve flyplassen ble bygget, og at de fortsetter å satse betyr veldig mye for oss, sa Schrøe.

Etter talene var det duket for sang. Flyvert i SAS, Eirik Skjelstad (27), som opprinnelig er utdannet klassisk sanger, overrasket alle oppmøtte med en gjengivelse av Sinatras «Fly Me to the Moon» før det lilla båndet ble klippet og loungen offisielt åpnet av Myrold.

- Da jeg søkte på jobben i SAS fortalte jeg at jeg hadde utdannelse innen sang. Da den første innenriksloungen ble åpnet på Gardermoen i fjor ble jeg bedt om å synge. Det var vel noen som husket at jeg holdt på med det. Etter det ble jeg invitert til Trondheim i slutten av april og hit i dag. Det er utrolig morsomt, sier sangeren.

- Fin avskjed

Etter klippingen av båndet ble Skjelstad etterfulgt av Violet Road. Noe som lokket nysgjerrige reisende inn på loungen, som på åpningsdagen var åpen for alle.

- Dette er kjempestas, forteller Inger Leiulfsrud (69).

Hun er på tur til Svalbard og har verken Eurobonus-medlemskap eller business class-billett.

- Nei, jeg får nyte loungetiden mens jeg kan. Det er jo en flott avskjed fra Tromsø, sier hun.

Knutepunkt

Selv om Leiulfsrud, som kommer sør fra, er en av passasjerene ved Tromsø lufthavn som ikke er SAS-medlem eller reiser på dyre billetter, er hun likevel en av dem som gjør Tromsø til et attraktivt sted å etablere seg for SAS.

- Vi ønsker å bygge slike uformelle, selvbetjente hvilesteder på plasser hvor det er mye transfertrafikk, og hvor de reisende har behov for å slappe av, forklarer Myrold.

Inne på det lukkede sitteområdet vil reisende kunne hente seg enkel mat og kaffe gratis.

- Men vi har ikke noen form for alkoholservering, selv om vi serverer champagne akkurat i dag. Da må vi ha skjenkebevilling og for å få det må man ha betjening, sier direktøren.

IKKE FOR ALLE: Selv om loungen på åpningsdagen var åpen for alle, vil man måtte ha SAS gold eller diamond, eller reise på SAS pluss eller business class, for å få tilgang ellers. Foto: Ronald Johansen
GODE PARTNERE: Kommersiell sjef på Tromsø lufthavn, Ivar Helsing Schrøe (til høyre), og direktør for samfunnskontakt i SAS, Ove Myrold, feirer åpningen med en skål. Foto: Ronald Johansen