– Gaiden vil bli veldig nyttig for oss. Vi synes hovedsiden er flott, oversiktlig og innovativ, skryter Ildri Jørgensen, pr- og markedsansvarlig ved Studentsamfunnet Driv.

Besøk Gaiden.no her!

Det nye nettstedet til iTromsø er godt i gang, med en oversikt over ting som skjer i Tromsø i nærmeste fremtid.

– Vi har foreløpig jobbet for å få med oss de største sentrumsarrangørene. De appellerer til mange folk og det betyr alt å ha dem med på laget. Der føler vi at vi har lyktes foreløpig, sier prosjektleder hos iTromsø, Lars Eidissen.

Vil nå flere

John-Kristian Dalseth ved Verdensteateret håper nettstedet kan bli en fin plattform til å nå ut til andre enn kjernepublikummet.

– Vi prøver stadig å gjøre nye grep for å finne publikum utenfor våre vanlige kanaler. Vi regner med at folk som besøker hjemmesiden vår og besøker sosiale medier kjenner til oss fra før. sier Dalseth og fortsetter:

– Så vi jobber for å promotere oss rundt omkring i byen. Og et felles nettsted hvor det ikke bare er kunst og musikk kan bli en veldig bra arena for å treffe nye potensielle publikummere, sier Dalseth.

Også Driv ønsker å nå utover sine egne kanaler for å finne nytt publikum.

– Vi ser at vår hovedmålgruppe er studenter. Samtidig så har vi også konserter med for eksempel Kari Bremnes og de Lillos hvor vi ser at vi bør nå ut til hele befolkningen. Da tror vi Gaiden er veldig nyttig, sier Jørgensen.

LES OGSÅ: Få nyheter fra din bydel her

– Skal utvikles

Eidissen forteller at man vil fortsette å jobbe for å styrke både bredden og funksjonaliteten i Gaiden.

– Våre utviklere, svenske Adeprimo, jobber med forbedringer og nye funksjoner til Gaiden. Det vil blant annet bli mulighet for brukerne til å gi respons på arrangementer og koblinger opp mot sosiale medier, sier prosjektlederen.

Samtidig ønsker man funksjoner som sorterer bedre.

– Det er ikke til å legge skjul på at innrykk i en eventkalender vil ha forskjellig grad av interesse for folk flest. Vi jobber med funksjoner som tilpasser presentasjonen slik at vi treffer brukerne mer presist med hvilke arrangementer som er relevante for dem, sier Eidissen.