Initiativtaker er Sykkelbyen Tromsø. De har hyret inn bibelskolen for å heie fram syklistene i den travle hverdagen.

Nå er omkring 40 personer samlet ved bruhodet i Tromsdalen for å gi syklistene en ekstra god start på dagen.

– Vi syns dette er en veldig fin måte å heie fram hverdagssyklistene, sier Torunn Stople, som er en av dem som er på plass for å vise sin begeistring for syklistene.

Lager liv

Prosjektleder for Sykkelbyen Tromsø, Gjert-Henrik Vedeler, forklarer at de har engasjert bibelskolen på grunnlag av at de lager så utrolig mye liv i 17. mai-toget.

– Vi har gjorde tilsvarende «stunt» i fjor også, men da brukte vi et skolekorps. Gjengen fra bibelskolen lager alltid utrolig mye liv i 17. mai-toget og da bestemte jeg meg for at vi måtte få tak i dem for å heie fram syklister, sier han.

Gode tilbakemeldinger

På tirsdag var heiagjengen plassert ved Giæverbukta, onsdag var de ved universitetet, torsdag ved bruhodet i Tromsdalen og fredag skal de igjen tilbake til Giæverbukta.

– Grunnen til at vi gjør dette er fordi vi har lyst til å vise at vi setter pris på dem som sykler. Den beste oppmuntringen er å få bekreftelse på at det dem gjør er rett, sier Vedeler.

– Noen blir nok litt «sjokkert» når de sykler forbi heiagjengen, men jeg har fått veldig mange gode tilbakemeldinger, legger han til.

HEIER: Gjengen fra Fjellheim Bibelskole jublet godt da syklistene kom forbi i morgenrushet. Foto: Torunn Stople
Foto: Torunn Stople
Prosjektleder for Sykkelbyen Tromsø, Gjert-Henrik Vedeler. Foto: Ronald Johansen