15. april i år ble det klart at bygget til Nansenveien Avlastning rett og slett er for dårlig. Kommunen valgte derfor å stenge det. Kommunen skal nå utrede et nytt tilbud og det vil komme på plass tidligst 2017. I mellomtiden har kommunen jobbet med å finne gode løsninger for de åtte beboerne.

– Vi er nå i gang med å pusse opp et hus på den gamle barnevernsinstitusjonen Berglund. Vi har masse folk i arbeid for å klargjøre det huset vi skal benytte, sier enhetsleder John Pedersen for omsorgstjenesten på Sør-Tromsøya.

Trenger enda et hus

I sommer skal det være seks plasser på Berglund. Disse seks barna har i dag avlastningstilbud på Tromsdalen Camping.

– Både de ansatte og Tromsdalen Camping har gjort en formidabel jobb. Det har vært krevende, men alle har gjort det beste ut av det, sier Pedersen.

De to andre barna har avlastningsplasser i Ishavsveien, bygget kommunen kjøpte i august i fjor. Etter sommeren skal det være fire plasser på Berglund og kommunen jobber med å finne enda et hus hvor de kan lage fire plasser.

– Da blir det fire avlastningsplasser på Berglund og fire i det nye huset, sier Pedersen.

LES OGSÅ: Må vente i to år på nye avlastningsboliger

Støtter alternativet

Bygget på Berglund skal være innflytningsklart 15. juni.

– Alt gjøres i nært samarbeid med de pårørende. Mens vi venter på et nytt bygg er det krevende for alle, men jeg synes tross alt at det har gått veldig bra, sier Pedersen.

Leder Audny Anke i brukerrådet ved Nansenveien sier foreldregruppa har blitt holdt løpende orientert og informert om kommunens planer.

– Vi støtter dette alternativet. Mange av oss tror at dette vil være egnet som avlastningsboliger for noen av brukerne, sier hun til iTromsø.

Hun understreker at det er viktig at gruppen som skal ha avlastning på Berglund ikke er for stor.

– Slik vi ser det er ikke huset egnet for mer enn tre-fire brukere. Det er viktig for oss at kommunen gjør individuelle vurderinger av brukerne, slik at tilbudet blir godt, sier Anke.